L´equip que dirigeix el tennista Albert Costa afronta avui una nova final de la Copa Davis. Aquesta vegada el rival és la República Txeca, que compta a les seves vitrines amb una sola "Enciamera de Plata", enfront les tres que acumula l´equip espanyol. La cita, al Palau Sant Jordi davant 16.500 espectadors.

Rafael Nadal obrirà aquesta tarda a les 16.00 hores peninsular la final contra Tomas Berdych, posteriorment serà el torn de David Ferrer contra Radek Stepanek, segons el sorteig celebrat a la pista central.

Nadal-segon en el rànquing ATP i Berdych-número 20 - s'enfrontaran per novena vegada, amb un balanç favorable al de Manacor amb cinc victòries sobre tres del txec. En el seu últim partit va sortir guanyar Nadal.

David Ferrer, que ocupa el lloc 18 del rànquing, ha estat l'escollit per Albert Costa per ser el número dos de la 'armada' i s'enfrontarà al número u de l'equip txec, Radek Stepanek. Els sis enfrontaments entre Ferrer i Stepanek es reparteixen en tres victòries per a cada un.

La trobada de dobles s'enfrontarà la parella formada per Feliciano López i Fernando Verdasco, contra Jan Hajek i Lukas Dlouhy-aquest últim sisè en el rànquing de dobles de l'ATP-. Ha sorprès aquesta elecció del duet txec ja que, al llarg de la competició de la Copa Davis, la parella Stepanek-Berdych havia estat disputant tots els partits de dobles. És per això que no es descarta un canvi a última hora i que sigui la parella formada per Stepanek i Berdych la que disputi el dobles.

Costa, content perquè Rafa juga el primer

L'Albert Costa, capità de l'equip, s´ha mostrat "molt content" perquè Rafa Nadal és qui juga primer. "El sorteig ha estat molt positiu. Estic molt content perquè Rafa jugua el primer, ens pot donar molta confiança. Jo confio molt amb ell", ha assegurat.

Pel que fa a la decisió que David Ferrer sigui el número dos de l'equip, ha aclarit que era una "opció" que ja tenien "al cap" des de feia "molt temps". "David ha fet una preparació molt bona i és l'home perfecte per a jugar. Ferran té un altre rol en l'equip, jugar el dobles i potser, segons com vagin les coses, podria jugar diumenge", va revelar.

Sobre aquesta elecció, David Ferrer s´ha mostrat "content" i ha afirmat sentir-se "molt motivat" i "amb ganes de començar" encara que per a ell, "l'important és que l'equip guanyi la Davis".

Costa no va ocultar la seva "sorpresa" davant l'elecció de Dlouhy i Hajek com a parella de dobles de l'equip txec. "M'ha sorprès basant, la veritat, però jo crec que al final jugaran Stepanek i Berdych. Així mateix, Dlouhy i Hajek són molt bons jugadors i formen una parella molt compacta", ha analitzat.

El capità ha avançat que "l´estratègia" per contrarestar el joc dels txecs serà "intentar trencar el ritme" i "jugar mantenint per darrere de la línia de fons perquè és quan pateixen més".