Les canonades que s'enllacen per conduir l'aigua de la vida que van representar la vintena de patinadores del CPA Olot van enlluernar els 3.000 espectadors que ahir omplien a vessar el Pavelló Municipal de Palau en la disputa del 12è Campionat Provincial de Grups de Xou.

En la categoria de Grups Grans, les garrotxines van encadenar una nova victòria al provincial que va servir per recollir les primeres impressions sobre Pas Obert, la nova coreografia que relleva Seducció i que ha de dur a L'Olot a encadenar un nou títol mundial.

Després d'una veu en off que narrava: "Obriu el pas de l'aigua per deixar obert el pas a la vida", les vigents campiones del món van iniciar un ball enèrgic, rítmic i ple de formes geomètriques. Amb una música de ritme molt marcat, les olotines van representar com s'enllaçaven les canonades, representades amb tubs al voltant dels braços de les patinadores, fins a dirigir un raig d'aigua destinat a fer créixer una flor que apareixia al final del número. El pavelló gironí, on no cabia ni una agulla, va aixecar-se per ovacionar el xou.

La millor mesura per comprovar que, la idea que va tenir el tècnic Ricard Planiol mentre conduïa camí de casa per donar forma a aquest espectacle, és un altre èxit per a l'Olot.

El proper test per a Pas Obert serà d'aquí dues setmanes, amb la disputa del Campionat Català a Lleida.

Per darrere de l'inexpugnable Olot, que va rebentar la classificació amb 94,40 punts, va classificar-se el Bescanó amb Jocs de Llapis (81,30). Les bescanonines van presentar una coreografia centrada en un grapat de llapis, formats per les patinadores, als quals fins i tot se'ls feia punta amb una ?maquineta. El tercer calaix del podi de Grups Grans el va ocupar el club amfitrió, el Girona CH, amb Tant presumir... quina vergonya! (78,60), on unes ovelles molt coquetes eren esquilades per quatre pastors.

A la categoria cadet, el CPA Olot i l'enginy de Planiol de nou es van endur el primer premi; ja que els Cupidos van enamorar amb la coreografia De tot cor (73,80). El Llagostera amb Equilibri natural (72,30) va ocupar la segona posició i Les estàtues (64,20) de l'Aulet de Celrà van ser terceres.

Finalment, en la categoria de Grups Petits, que va ser la que va obrir la competició al pavelló gironí, va destacar Avui volaré (86,40). El Blanes, amb un xou molt elegant, va pujar així a dalt de tot. El Bescanó va recollir el segon lloc amb Cursa de núvies (77,10) i Supervivència (73,90) de l'Aulet de Celrà va ocupar la tercera posició.