Gerard Piqué i Rafa Márquez, sancionats; Dani Alves, Txigrinski i Abidal, lesionats. Cinc són els defenses del primer equip que, a hores d'ara, estan totalment descartats per al partit de diumenge al Vicente Calderón; una prova de foc que Guardiola encararà amb només tres defenses del primer equip disponibles: Maxwell, Milito i Puyol, aquest últim apurant la seva posada a punt després d'unes molèsties. L'escenari no és el més optimista per mantenir el pols a la Lliga i allargar la ratxa de victòries en un dels estadis. a priori, més complicats de la Primera Divisió. Tanmateix, el tècnic de Santpedor no llença la tovallola. Al contrari. El de Santpedor fa dies que barrina quina serà la quarta peça a la rereguarda. Dues de les opcions, que guanyen força dia rere dia, tenen accent gironí.

Marc Muniesta (Lloret de Mar) i Albert Dalmau (Sils) tenen molts números de ser diumenge al Vicente Calderón. Titulars o no, Guardiola els contempla com a alternatives a tenir en compte per engreixar la llista de convocats. Amb només tres defenses del primer equip en condicions, el tècnic podria ressituar futbolistes com Busquets, Keita o Jeffren. No obstant això, el fet que diversos jugadors del filial s'hagin entrenat amb la primera plantilla en la present setmana, ja parla molt de quines són les seves intencions.

Pràcticament descartada l'opció d'Andreu Fontàs (Banyoles), el més gran de la tripleta gironina, ahir van ser Muniesa i Dalmau, a part del tarragoní Marc Bartra, els que van treballar sota les ordres de Josep Guardiola. Cap d'ells és un complet desconegut per a l'afició blaugrana, ja que el preparador català ja els ha donat alguna oportunitat des que va fer-se càrrec de la banqueta barcelonista.

Muniesa, de 17 anys, és un central consolidat en el Barça Atlètic que dirigeix Luis Enrique. Malgrat la seva joventut, va anar convocat en la final de la Lliga de Campions a Roma, i va debutar amb el primer equip en l'última jornada del passat campionat de Lliga, en una actuació recordada per a l'aficionat, en ser objecte d'una rigorosa expulsió quan només feia 7 minuts que era sobre la gespa del Camp Nou.

Dalmau, als seus 18 anys, encara no s'ha estrenat amb el filial, però és un dels futbolistes amb més projecció del juvenil. Nascut a Sils, ocupa la posició de lateral dret, però destaca per la seva agosarada projecció ofensiva. Va ser un dels joves futbolistes que Guardiola va emportar-se en la gira del passat estiu, així que no seria gens descabellat que el de Santpedor comptés amb el jove jugador per al compromís del Vicente Calderón de diumenge.

El retorn de Puyol

A hores d'ara, Maxwell i Milito, dos teòrics suplents, són els únics defenses que es troben al cent per cent. Carles Puyol, que en principi hauria de poder jugar contra l'Atlètic, continua realitzant treball específic i tampoc va completar la sessió preparatòria d'ahir a causa d'unes molèsties. Malgrat el seu estat, tot indica que Guardiola podrà comptar amb ell.

A banda de les cares noves en defensa (Muniesa, Bartra i Dalmau), el tècnic del Barcelona també va cridar ahir el jove migcampista Jonathan Dos Santos, a qui Javier Aguirre, seleccionador mexicà, no descarta per al Mundial d'aquest estiu.