El Blanes va fer bons els pronòstics i es emportar la victòria en el Campionat d'Espanya de grups de xou petits. Pamplona va ser l'escenari d'un campionat on es va repetir, de manera exacta, el podi del passat campionat de Catalunya de Lleida. Títol per al Blanes, segona posició per al Sant Celoni i tercer lloc per al Fundació Vilanova. Aquest tres grups es van guanyar el bitllet per al proper Campionat d'Europa de Nantes. L'altre representant gironí, l'Aulet de Celrà, va acabar en l'onzena posició d'un total de vint equips amb la seva coreografia "Supervivència".

La victòria de les patinadores del Blanes va ser inqüestionable com, de fet, també ho havia estat fa unes setmanes a Lleida. El públic de Pamplona va aplaudir l'actuació de les selvatanes que varen defensar perfectament el seu "Avui volaré". Per darrera seu va quedar un dels dos grups del Sant Celoni que havia aconseguit un lloc en aquest campionat d'Espanya, el que competeix am bla coreografia "Auc", que va repetir el segon lloc del campionat de Catalunya. El tercer classificat, i darrer en obtenir el bitllet per a Nantes, tampoc va ser cap sorpresa: el grup de la Fundació Vilanova amb "Regresa".

Per altra banda, avui és el torn de la competició de grups grans amb el CPA Olot com a principal candidat a gunyar el titol. Les olotines que defensaran el seu "Pas Obert" tindran com a principal, de la mateixa manera que ja va passar en el campionat de Catalunya, el grup del Masnou. En aquesta competició, que està programada per les set de la tarda, també hi haurà la participació de tres grups més de la demarcació de Girona: El Bescanó (Joc de Llapís), Girona (Tant presumir...) i Salt (Miratge). Sobre el paper, els tres tenen complicat aconseguir un bitllet per anar a Nantes deixant fora a alguns dels grups que surten com a favorits.