Pas Obert va tornar a reeditar l'èxit que havia obtingut als campionats gironí i català, i ahir es va endur el campionat d'Espanya de Grups de xou tot i patir una caiguda durant l'exhibició. El CPA Olot va proclamar-se campió seguit del Masnou i del Reus; els mateixos tres equips que també havien dominat en la prova catalana en aquest mateix ordre, encara que ahir les diferències es van escurçar.

Després d'aquest nou èxit, el conjunt que entrena Ricard Planiol ja apunta cap al proper Campionat Europeu que es disputarà a Nantes (França) i que decidirà quins equips poden lluitar per al Mundial. El Masnou i el Reus també participaran a la prova europea i, per tercera vegada, intentaran desbancar el domini de la coreografia garrotxina. Sense bitllet per a Nantes, el Bescanó, amb Jocs de llapis també va signar una bona actuació i va apuntar-se la cinquena plaça. El Girona va ser setè i el Salt vuitè.

El xou que va sorgir de l'enginy de Planiol ahir va tornar a brillar. La vintena de patinadores van tornar a lluïr les canonades al voltant dels braços i una estètica que recorda a l'home de llautò que apareix a la pel·lícula Alicia al país de les meravelles. Després van iniciar el seu ball, molt enèrgic i de gestos molt marcats, per representar com les canonades es van enllaçant entre elles fins portar una mica d'aigua que ha de fer sorgir la vida, representada en forma de flor.

El Masnou va endur-se el segon lloc amb una presentació molt íntima i plena de moviments i colors. Un xou, "Mou-te i mira'm" que va situar-se molt aprop de les garrotxines amb 95,10 punts per 96,2 de l'Olot. L'originalitat de "Clonació, buscant la dona perfecta" va ser un dels aspectes que més van valorar els jutges en la presentació del Reus, que amb aquesta barreja de ciència, ambició i poder va obtenir el tercer lloc (92,40). Fora del podi va quedar el Bescanó, que va ser cinquè (84,10). El divertit xou anomenat Jocs de Llapis. Un grapat de llapissos formaven una coreografia desenfadada i atrevida, però no van trobar lloc per a l'europeu. El Girona va ser el tercer classificat gironí amb Ens passa per presumir (75,50). Una crítica molt artística a aquells que es formen sobre valors banals. Finalment, els colors bruns i blaus del Salt, amb el xou Miratge (73,50) van acabar al vuitè lloc.