Un més que discutit penal en el minut 65 va donar un immerescut empat a un Balaguer que va jugar a especular i veure-les venir, davant un Cassà que amb gols de Mas i Subirana, va avançar-se 2-0 abans de la mitja hora de joc. Al 37 Usall reduïa distàncies i en el 65 Oliva Bueno posava la cirereta a la seva discutida actuació xiulant el penal de la discòrdia. Amb l'empat, el Cassà haurà de sumar encara algun punt més per evitar els descensos compensats.

El partit va començar molt bé per al quadre local, ja que una bona jugada, de triangulació, iniciada per Micaló, que va centrar sobre Negre que, des de la dreta, féu una centrada perquè Mas aconseguís una rematada impecable. Després del gol van arribar els minuts de màxim domini del Cassà, en què podia haver ampliat diferències si Nogués no hagués estat sota els pals de la porteria lleidatana. En el minut 17, el porter visitant, amb els punys, treia una molt bona rematada des de l'exterior de Murga. Tot i això, ?Nogués no va poder fer res en el 2-0 del Cassà. Aquest arribà en el minut 25, en una galopada de Robert Negre per la banda dreta, que, després de desfer-se del seu marcador va servir la pilota a Subirana que va afusellar a plaer.

En el minut 37 escurçava distàncies el Balaguer: una bona jugada de Giribert per l'esquerra va acabar amb una bona centrada que Usall va connectar amb el cap fent-la entrar a la porteria de Martí.

Amb aquest mínim avantatge local va arribar el descans i, ja en la represa, l'àrbitre va anul·lar un gol al Balaguer al considerar que s'havia fet falta sobre el porter Martí (m. 54). Qui sap si va ser per compensar-ho, que, en el minut 65, l'àrbitre va veure unes mans de Ferran Grau dins l'àrea, quan el defensa les tenia enganxades al cos, i va considerar que era meritori de penal, pena màxima que va transformar Tenorio. La dissort del Cassà podia haver anat més enllà, quan, en el 73, en un intent de rebuig cap enrere, Micaló va enviar la pilota al pal en una jugada que podia haver estat desastrosa per als locals. Amb l'empat al marcador, els dos conjunts van intentar desestabilitzar el resultat a la desesperada, però sense sort, acabant sumant un empat que no va deixar satisfet ni als cassanencs ni al Balaguer.