Blanes tornarà a ser el centre de l'hoquei mundial entre el 17 i el 20 de juny. Ahir, als jardins Marimurtra, es va presentar l'edició més ambiciosa de totes les que s'han organitzat fins ara, amb la participació d'un total de 12 equips (sis en la competició masculina i sis més en una de femenina que s'ha potenciat aquest any). "És un orgull potenciar el nostre esport, la nostra vila i també la selecció de Catalunya en aquest torneig", va dir el president del Sather Blanes, Josep Ridaura.

La setena edició de la Golden Cup-Memorial Àlex Ros se la disputaran en categoria masculina el Sather Blanes, Catalunya, Xile, Argentina, França i la Selecció Mundial; en fèmines s'ha convidat Catalunya, Alemanya, França, Xile, Argentina i el Blanes. El sistema de competició, en homes, serà l'habitual de cada any: els sis equips es repartiran en dos grups de tres i s'enfrontaran tots contra tots. Els dos primers accediran a semifinals, creuant-se el campió amb el segon de l'altre grup i viceversa. En el torneig femení, els dos equips que acabin primers de grup ja accediran directament a la final. En l'acte de presentació d'ahir, que va reunir el president del Sather Blanes, Josep Ridaura; el regidor d'esports de Blanes, Anselm Ramos; l'alcalde de la població, Josep Trias; el president de la territorial gironina de la Fecapa Benjamí Pons i el delegat d'Esports a Girona de la Generalitat de Catalunya Josep Sagué, es va fer especial incidència en la potenciació de la competició femenina. A més, hi havia nombrosos jugadors del Sather Blanes així com el seleccionador català Jordi Camps.

No es farà al pavelló nou

Tot i que l'Ajuntament de Blanes va recepcionar dilluns passat el nou pavelló de la Ciutat Esportiva, una vegada acabades les obres, el regidor Anselm Ramos va explicar que la Golden Cup no s'hi podrà disputar. "Per pocs dies no ho podrem tenir tot a punt i haurem d'esperar a fer el trasllat a la Ciutat Esportiva a mitjans d'agost", va explicar. El Sather Blanes es planteja iniciar els entrenaments de la nova temporada 2010/11 a la nova instal·lació, on hi disputarà els partits oficials a partir d'aleshores.