catalunya- sather blanes

? catalunya. equip INICIAL: Fernández, Ordeig, Rocasalbas, Bargalló, Gual. reserves: Panadero, Roca, Bancells, Bargalló. ? sather blanes. equip inicial: Freixes, Teixidó, Kimi Ridaura, Rodríguez, Armengol. reserves: Selva, Àlex Ridaura. G àrbitres: Ribó i Soler. No van ensenyar cap targeta. G gols: 1-0, m. 1, Bargalló; (descans); 2-0 m. 39, Ordeig; 3-0, m. 46, Gual.

Ahir va finalitzar la VII edició de la Blanes Golden Cup i, de nou, va ser Catalunya qui es va endur el trofeu. Els catalans van repetir el guió de totes les finals que han disputat contra el Blanes i van alçar-se campions, per tercer cop se?guit, després d'un clar 3-0. Els dos conjunts ja van coincidir a les finals del 2004, 2005 i 2008 i fins al moment, en cap edició, els blanencs han pogut donar la sorpresa davant el conjunt català.

El partit va estar marcat pel gol molt matiner que va aconseguir Jordi Bargalló aprofitant un rebot quan encara no havien arribat els 700 espectadors aproximats que es van reunir al pavelló d'esports de Blanes (1-0; als 20 segons de partit). Aquest gol oportunista va descentrar el plantajament del conjunt local i va donar molta confiança al rival. Van passar 25 minuts d'intents, d'esforç i de lluita però es va arribar al descans sense trobar l'igualada, aixó sí, amb tot per decidir a la segona part. Els dos conjunts van sortir forts, defensant i buscant el gol, però va ser Catalunya qui va sumar el 2-0 quan faltaven 11 minuts pel final en una polèmica acció. Mia Ordeig va tocar la pilota amb el patí dins l'àrea però els àrbitres van considerar que hi havia involuntarietat. El tercer i definitiu gol, ja en el minut 46, va ser obra de Marc Gual amb un xut creuat des de la banda dreta.

L'organització de la Blanes Golden Cup es va mostrar molt satisfeta una vegada finalitzat el torneig ja que es va superar el repte de ?reunir aquest any a sis equips femenins (anteriorment només n'hi havia 4) i es va veure un molt alt nivell i un bon espectacle durant tota la competició. Entre el públic de la final s'hi trobaven Josep Trias, alcalde de Blanes; Jesús Aures, del consell català de l'esport, i Ramon Bassiana, President de la Federació Catalana de Hoquei.

Per altra banda, la selecció catalana femenina, campiona de totes les edicions, va renunciar a la final ja que es disputava la darrera jornada de Lliga i va ser Xile, últim rival de Catalunya, qui es va enfrontar a França en un partit que van dominar clarament les franceses (7-2) i es van endur per primera vegada el trofeu.