Josep Gusó i Josep Rofes ja estan disposats a vendre les seves accions i deixar el Girona FC. Ara bé, els que han estat màxim accionistes des de la conversió del club en SAE no estan disposats a deixar el club en mans de l'actual president, Francesc Rebled. De fet aquest ni cap altre dels petits accionistes els varen fer arribar cap oferta formal de compra, i Gusó i Rofes han optat per una altra "via gironina". El propietari d'Institut Balmes, Josep Delgado, lidera un grup d'empresaris gironins que es vol fer càrrec de l'entitat amb un projecte que passaria perquè un d'ells -Ramon Vilaro és qui té més números- es faci càrrec de la presidència i perquè dos vells coneguts del club de Montilivi, Xavi Julià i Raül Agné, es facin càrrec de la parcel·la esportiva. Gusó, Rofes i Delgado es varen passar tota la tarda d'ahir negociant la compravenda en un despatx d'advocats barceloní per mirar de tancar tots els serrells d'una complexa operació que comprèn la compra de les accions que tant Rofes com Gusó tenen a títol personal (les del segon pignorades per un deute contret amb el club) i les que ells mateixos controlen a través de les dues societats angleses o d'Oredia Negocios, en el cas de l'advocat i professor universitari barceloní.La venda de les accions de Gusó forçaria que l'actual Consell d'Administració (Rebled, Mascort, Saguer, Lleal i Mestres) posés el càrrec a disposició dels nous accionistes tot i que ahir fonts de l'operació parlaven "de portes obertes" perquè qualsevol dels cinc volgués afegir-se en el projecte liderat per Delgado per "sumar en favor del Girona".

El tomb que ha donat la situació del Girona en el darrer cap de setmana ha estat molt gran. Divendres, després de la roda de premsa de Rebled i els altres membres del Consell, semblava clar que Gusó i Rofes estaven torpedinant totes les opcions de venda. L'anomenada "via uruguaiana" es donava per tancada i Rebled, Saguer, Mascort i companyia varen deixar-se estar de qualsevol mirament amb Gusó i Rofes per destapar la "trama fraudulenta" de la conversió del club en SAE. A partir d'aquí, el Consell començava una cursa per trobar el milió i mig d'euros que feien falta per evitar el descens a Segona B a finals de juliol. Precisament, ahir al matí Rebled i altres membres del consell tenien concertades reunions per aconseguir aquesta quantitat. Reunions que es varen anul·lar tan bon punt es va saber que Gusó i Rofes estaven disposats a vendre a Josep Delgado aquella mateixa tarda. Els consellers varen deixar de fer les gestions per reunir els diners, de fet Rebled va marxar al migdia cap a l'estranger per motius laborals, i a Barcelona es tancava el cercle amb Gusó i Rofes acostant-se a una segona versió d'aquell mateix grup d'empresaris gironis a qui l'anterior president havia ignorat només unes setmanes abans. Delgado va sortir ahir com a cap visible d'uns compradors, que amb Jordi Miró de portaveu, ja havien mantingut un parell de reunions per comprar un paquet accionarial a principis de juliol. En aquells moments, els noms que varen sortir a la llum pública varen ser els de Josep Delgado, Jordi i Toni Miró, Ramon Vilaró i Josep Agustí. Ara bé, tant llavors com ara, i segons fonts del mateix grup, el nombre d'empresaris gironins implicats en aquesta compra d'accions i que treballarien per al futur del Girona a Segona A voltaria la dotzena, incloent-hi els mateixos Delgado, Vilaró o Miró.

En les últimes setmanes, la implicació de Josep Delgado amb l'esport gironí ha estat molt forta. Exporter d'handbol del Sarrià, Delgado ha convertit Institut Balmes en el patrocinador principal del club sarrianenc. La seva aportació econòmica ha capgirat el projecte esportiu de l'equip entrenat per Toti Congost, que s'ha vist obligat a deixar de pensar en la permanència per admetre que hauran de lluitar per jugar la fase d'ascens a Divisió d'Honor B. Delgado també va ser el principal suport econòmic que va trobar el Sant Josep a l'hora de pagar els 108.000 euros que devia a la Federació Espanyola de Bàsquet, cosa que va evitar l'execució d'uns avals que haurien fet inviable que continués a LEB Or.