Aquest Europeu és més important que uns Jocs Olímpics o un Mundial, perquè les opcions de guanyar medalla són més grans" assegurava l'atleta lloretenc, Josep Lluís Blanco. I la història així ho reconeix, ja que el de La Sansi ja sap el que és pujar al segon graó del podi continental. Aquest vespre (20.15) Blanco defensarà l'argent que va penjar-se a Goteborg 2006 en la modalitat dels 3.000 metres obstacles. El campió d'Espanya es presenta al repte amb 35 anys i es conformaria amb un bronze que no serà fàcil d'obtenir.

Sense el seu convilatà Àngel Mullera, que va caure a les semifinals, Blanco trobarà en el veterà Eliseo Martín el seu primer rival. Martín, de 36 anys, és una llegenda viva dels obstacles des que va agafar un bronze als mundials de París 2003, encara que el seu objectiu és més discret: acabar entre els vuit primers.

Blanco ocuparà el desè carril de la final a l'Estadi Olímpic Lluís Companys i no haurà de perdre de vista els carrers 4 i 5. Per allà arrencaràn el francès Mahiedine Mekhissi-Benabbad, i el macedoni Ion Luchianov. Els dos atletes es troben en un bon estat de forma i són els únics que, en les sessions de classificació, han batut els vuit minuts i mig. El recordman europeu, el francès Bouabdellah Tahri estarà just al costat de Blanco, a la novena marca, mentre que l'altre nom a seguir és el del polonès Tomasz Szymkowiak.

L'hora de Domínguez

D'altra banda, la delegació espanyola confia augmentar el caseller de medalles amb la final dels 1.500 femenins on les aspiracions estan posades en Natàlia Rodríguez.