Salomé Rodríguez, Pia Sarmiento i María José Gioja van guanyar dissabte passat el Mundial d'hoquei patins femení tombant França (botxí d'Espanya) a la final d'Alcobendas. L'endemà totes tres ja eren a Girona, a punt per integrar-se a la disciplina del nou equip d'OK Lliga femenina de la ciutat. El Girona CH s'ha reforçat a consciència per fer front al repte i també ha incorporat la colombiana Catalina Acevedo (cinquena al campionat del món) i ha recuperat Carla Dorca (campiona del Mundial fa dos anys amb Espanya i que militava al Voltregà). Laia Castro (Olot) i Emma Presas (Shum Maçanet) són els altres fitxatges per a una plantilla que seguirà dirigint Sergio Alonso (el tècnic de l'ascens) i on seguiran de la temporada passada Carla Gri, Laura Viella, Cristina Elié i Anna Herbás.

L'OK Lliga femenina arrencarà el proper dissabte 16 d'octubre. El Girona rebrà a Palau II el Bigues i Riells a les 7 de la tarda, amb entrada gratuïta per a tots els aficionats que vulguin seguir el duel. El president del Girona CH, Josep Pla, subratlla que "hem fet un esforç extraordinari per poder tenir aquest equip a la màxima categoria" i es va mostrar convençut de poder firmar una estrena "il·lusionant". Segons Pla, "el paper que pot fer l'equip és una incògnita, però d'entrada ens agradaria poder-nos classificar per a la Copa de la Reina i, a final de temporada, optar a jugar competició europea l'any que ve". El tècnic Sergio Alonso, per la seva banda, pensa que s'ha format un bloc "compensat i que pot aspirar a dalt de tot". Alonso, però, entén que "caldrà anar partit a partit amb la màxima ambició".

Precisament per ambició la dels quatre fitxatges estrangers del Girona. Pia Sarmiento ha posat fi a una etapa al Vilanova i assegura que "hem vingut per guanyar tots els partits i, si pot ser, la Lliga. Si no penséssim així, no valdria la pena sortir a jugar". María José Gioja, capitana i portera de la selecció argentina, té clar que "l'OK Lliga femenina és la més important del món i és un privilegi ser aquí".