El CPA Olot té aquest cap de setmana una nova cita amb la història, en aquest cas, a la ciutat portuguesa de Portimao. Les noies de Ricard Planiol sortiran diumenge (21.30) com a grans favorites per endur-se el Mundial de Grups de Xou grans amb la coreografia Pas obert, prèviament guanyadora de l'Europeu i del Campionat d'Espanya. En cas d'aconseguir el títol, l'Olot sumaria el seu sisè Mundial, i per això Planiol no amaga que "després dels nostres bons resultats no podem estar en el punt de mira de la gent".

L'expedició del CPA Olot viatjarà demà "amb tota la il·lusió del món per revalidar el Mundial aconseguit l'any passat amb Seducció". Ricard Planiol està satisfet perquè "inicialment semblava que Pas obert no estava a l'alçada, però a l'Europeu vam fer un millor resultat que l'any anterior". A Olot l'ensopegada que va representar el 2008 no anar al Mundial després que Món interior fallés al Campionat d'Europa ja està més que oblidada i el que pretén l'equip es consolidar novament el camí de les victòries.

A Portugal també competirà un altre Grup de Xou gironí. Serà dissabte (22.30) de la mà del Blanes, que en grups petits oferirà Avui volaré. L'equip selvatà va viatjar ahir en autobús cap a Portimao. Quartes en el Campionat d'Europa, l'entrenadora Aurora Navarro va dir que l'objectiu és "aspirar a la màxima posició" i per això han fet alguns retocs a la coreografia.