El Llagostera va de debò. S'ho creu i així ho demostra, jornada rere jornada. El líder confirma el perquè de la seva condició amb el pas de les setmanes, sigui de la manera que sigui. Encadenant quatre desplaçaments guanyant, signant una ratxa de 6 victòries en els 7 darrers partits o aixecant, com ahir a Vilafranca, un marcador advers. Ni el gol del local Valerio als 10 minuts, com tampoc la lesió de Vallho abans de la mitja hora, varen poder amb la moral d'un Llagostera que ahir es refeia de la millor manera possible de l'ensopegada contra el Reus d'ara fa uns dies.

El conjunt gironí s'ho creu, i ho fa a les bones i a les dolentes. Amb un marcador en contra, amb un gol encaixat als 10 minuts després d'una falsa sortida del porter Ivan Portolés, l'equip d'Oriol Alsina és capaç de calmar-se, despertar i posar-se la granota de treball. És capaç de picar pedra i no desesperar fins a assolir la remuntada, el premi desitjat. Així ho va fer ahir, fent del bon futbol la seva millor arma.

L'escenari desfavorable (per sota en el marcador i jugant a domicili) no va desanimar el Llagostera. Mica en mica va aconseguir la pilota i es va acostar als dominis de Saperas. El porter veia com al quart d'hora un xut de Roca fregava el travesser; estona després, havia de salvar als seus davant un nou intent de Roca.

Però va ser al minut 43, justament abans d'arribar-se al descans, quan arribava l'empat, quan es feia justícia. Un refús en curt de la defensa dels de casa va permetre a Uri engaltar un fort xut que, després de tocar el porter i el pal, acabava entrant a la porteria.

Ales donava el gol als gironins. Moral, confiança. Com també va fer-ho la primera acció de la segona meitat, en què Portolés salvava als seus en una doble intervenció de mèrit. A partir d'aquí, domini absolut dels visitants. Bones ocasions, control del partit i la sentència, que arribaria al minut 62, quan Mas definia amb un xut creuat i precís després d'una centrada d'Eloi.

"Ens quedem sense centrals", lamentava ahir Alsina després del partit. I és que, a banda de la lesió al turmell de Vallho (les proves determinaran el temps de baixa), Canal abandona avui la disciplina del Llagostera per incorporar-se a l'Espanyol. "Sap greu, però aquest equip té molts recursos", va apuntar el tècnic maresmenc del Llagostera.