La tríada de ciutats costaneres de la comarca de la Selva que formen Blanes, Lloret i Tossa de Mar està marcada en vermell en els mapes de les agències de viatge i turistes europeus. Per a Ivan Tibau, regidor d'esports de l'Ajuntament lloretenc, "iniciatives com La Sansi són molt positives ja que ens ajuda a diversificar i desestacionalitzar l'oferta turística del poble". Lloret de Mar va ser la primera ciutat gironina a tenir la denominació DTE (Destinació Turística Esportiva) l'any 2006 que ara té també Banyoles.

L'exjugador d'hoquei patins i tècnic del Lloret va afegir que "cada any hi ha més institucions i marques implicades i el nivell dels participants no para de créixer". Tibau, que corria amb el dorsal número 1 i amb molèsties a la cama, va entrar en el lloc 561 amb 22:48.

A Àngel Mullera se li resisteix la victòria. L'atleta del Lloret-La Selva ser tercer a la LS1, quart a la LS2 i a La Sansi 3 no hi va participar. Ahir, va guanyar posicions però no va poder fer res davant l'última fuetada de Mohamed Behmbarka. "He estirat del grup fins al final del passeig marítim. Més o menys cap a l'Ajuntament, hem fet un canvi de ritme i el grup s'ha estirat. En Mohamed i jo ens hem quedat al capdavant i ell, a la rotonda d'abans de la pista, se n'ha anat i no l'he pogut seguir" va relatar el lloretenc.

Mullera va elogiar la tàctica del seu oponent ja que "en un esprint mà a mà, li hagués costat més de guanyar". Per últim, el subcampió espanyol dels 3.000 obstacles va explicar que la pluja havia perjudicat els atletes amb una gambada més llarga com ell ja que "la cama baixa de més amunt i el risc de notar la falta d'adherència és més alt". En canvi, "Behmbarka té un estil amb més freqüència i passes més curtes".

El campió de la La Sansi 1, Reyes Estévez, va manifestar que "la gent estava molt forta aquest any. Hi havia molt nivell". Estévez, medalla de bronze en 1.500 als Mundials del 1997 i 1999, va finalitzar en quarta posició amb un temps de 14:41 (2:57/km).

Per la seva banda, Eva Arias, companya de Josep Lluís Blanco, i tercera ahir, va destacar que "la pluja va ser un factor negatiu. La pista mullada va repercutir que els ritmes fossin més lents". L'atleta del València Terra i Mar va apuntar que li va ser "impossible seguir el ritme de l'Eunice. Ha fet un segon quilòmetre demolidor".

Finalment, Josep Lluís Blanco, impulsor, atleta, organitzador de la Sansi de Lloret de Mar que va preferir no participar, va ressaltar que "estem molt satisfets amb tothom. Entre organització, voluntaris, policia, etc. érem unes 200 persones". Així mateix, també va tenir paraules d'agraïment "per la resposta dels participants com per les nombroses empreses i patrocinadors que amb el seu suport econòmic i els regals que aporten fan que la Sansi sigui la tercera cursa nadalenca més important de la península Ibèrica després de la de Vallecas i la de Barcelona".

Com a nota negativa, Blanco també va culpar "la pluja de la lleugera davallada de participació sobretot en nens i nenes ja que hi havia els mateixos inscrits que l'any passat". I referent a la sincronització amb la Marató de TV3 va dir que "ha anat bé perquè ho han fet en directe, però això mateix ens ha perjudicat perquè ha retardat la sortida gairebé un quart d'hora".