Segueix el misteri al voltant dels fitxatges del Girona durant aquest mercat d'hivern. A deu dies justos pel tancament del termini, el director esportiu del club, Xavi Julià manté que està tot obert i que continuen treballant amb les "primeres" preferències. "Tenim unes primeres opcions que no estan tancades. El que passa és que hi ha molts equips que volen fitxar", deia ahir Julià que espera que aquesta setmana o a principis de la vinent es pugui tancar el primer reforç. Noms com els de Tuni (Mallorca) o Álvaro Antón (Valladolid) són alguns dels jugadors que tenen més pretendents i a qui el Girona manté l'esperança de poder convèncer. Tot i això però, segons ha pogut saber Diari de Girona, l'entitat de Montilivi ha preguntat a l'Almeria per la cessió del migcampista ofensiu esquerrà Miguel Ángel Luque.

La direcció esportiva gironina s'ha posat en contacte aquesta setmana amb el club andalús i espera que l'operació arribi a bon port ja que Luque, de 20 anys, no gaudeix de la confiança del tècnic del primer equip, José Luis Oltra, ni tampoc del del filial, Alfonsín, amb el qual té fitxa a Segona Divisió B. Nascut a Sabadell i format entre l'Espanyol i la Ferran Martorell, Luque ha passat pel planter del Vila-real i la temporada passada va militar al Barça B de Luis Enrique, amb qui va aconseguir l'ascens a Segona A (21 partits, 10 de titular). Aquest estiu s'havia incorporat a l'Almeria però la manca d'oportunitats al primer equip i de minuts al filial (només ha jugat set partits) ha fet que la intenció tant del jugador com del club sigui buscar una sortida. En aquest sentit, l'Almeria treballa amb diverses propostes de Segona A, així com d'algun altre filial.

En cas de concretar-se l'operació, Luque vindria a ocupar una plaça al mig del camp, on Raül Agné diu que només té tres pivots i deixaria encara més negre el futur de Gerard López a l'equip. En aquest sentit, Xavi Julià va explicar ahir que tot segueix igual i que si algun jugador no està a gust, pot "parlar" amb el club i miraran d'arribar a un "acord". El director esportiu va refermar la seva idea de no rescindir el contracte a cap jugador.

Pel que fa al nombre de fitxatges que han d'arribar, Julià va deixar anar que en lloc dels tres previstos inicialment (pivot, extrem esquerre i davanter centre), al final podrien acabar sent només dos, tot i que, per variar, no va especificar posicions. De totes maneres sembla que el club podria acabar apostant només per incoporar un pivot i un atacant de banda i deixar de prioritzar el fitxatge d'un davanter centre. "Com a molt en seran tres, però el més possible és que fitxem dos jugadors", assegurava Julià que espera tancar les operacions aquesta setmana o a començaments de la que ve. El director esportiu va admetre que hi ha hagut opcions que "no han sortit". Algunes podrien ser les de Ion Vélez, de l'Athletic, que ha fitxat pel Numància i l'exmigcampistsa del Mallorca, Sevilla o Racing Jordi López, que ha signat pel Vitesse holandès d'Albert Ferrer.