"Cadascú es busca la seva pròpia sort". Aquest era el missatge que l'entrenador de l'Olot, Ricard Planiol, volia plasmar en la seva nova coreografia i les seves patinadores no van faltar a aquesta consigna i van acomplir els pronòstics apuntant-se el Campionat Provincial de Grups de Xou que ahir es va celebrar a Fontajau. Les notícies per al patinatge artístic gironí són totes positives, ja sigui per les impressionants coreografies que van presentar el conjunt d'equips de la província amb garrotxins i Blanes al capdamunt, com per les quatre mil persones que ahir es van congregar a Fontajau.

I és el que el principal pavelló gironí presentava el millor aspecte dels últims anys; gairebé no es trobava ni una butaca buida a la ?grada -excepte a les zones reservades- i els aficionats al patinatge van generar un ambient càlid i festiu que va ?veure el seu punt més alt quan es va generar una onada que va ?recórrer tota la graderia. I és que ?l'espectacle de la pista ho mereixia.

La d'ahir era la data assenyalada per veure la première de les 18 coreografies de les 300 patinadores i patinadors de les comarques gironines. La pel·lícula més esperada era, per trajectòria, la nova creació de Planiol; que ahir va convertir les seves patinadores en nimfes de la sort. La vintena d'esportistes van saltar a la pista amb un vestuari orgànic de color verd i orelles punxegudes simulant ser fades d'algun bosc imaginari. La seva dansa, cadascuna amb un trèbol gegant a la mà, volia trencar "el mite de la sort dels esportistes i dels trèbols de quatre fulles", segons explicava el mateix entrenador. Amb una música mística de fons, les garrotxines van representar un ball harmònic, ple d'energia i amb alguns detalls d'alta escola com mitges voltes per parelles enllaçades per una cama. L'opinió dels jutges va ser unànime: victòria per golejada. Ara el seu gran repte serà portar Superstició als campionats català, espanyol, europeu i mundial per tornar a repetir el primer lloc del món que van recollir amb Pas Obert.

Al darrere de l'Olot s'hi va situar el Bescanó, amb una gran coreografia amb les seves 18 patinadores vestides de pinguïns. L'ordre gairebé militar de les seves integrans els va valdre el segon lloc per davant del Girona, en el qual les seves patinadores es van convertir en agulles de cosir per cloure el seu espectacle recomponent amb fil un gran cor trencat.

A més d'Olot, Bescaní i Girona; el segon equip de les garrotxines amb Temptació, el GEiEG amb Naixements de bellesa i el Guixolenc amb Esquerdes disputaran el campionat català.

El Blanes, també a l'elit

La temporada passada el Blanes Fundació Privada va eclosionar amb un podi al campionat Mundial en grups petits amb De veritat. Les patinadores i patinador d'Aurora Navarro ahir van tornar a demostrar que poden repetir l'èxit amb la seva nova creació que porta per títol Nines de vidre. La creació va convèncer públic i jutges i amb gairebé un nou sobre deu es van embutxacar el campionat provincial. Els originals virus informàtics del Salt amb el xou Des de dins van ?endur-se els sotscampionat ?mentre que les ampolles de colònia de La Salle, Espurnes de fragància van pujar al tercer calaix del podi. En la ?categoria de grups de xou petits es van classificar els sis primers ?classificats per al català; així que la colorida formació del Cassanenc amb Insectàrum com les nines de corda del Fornells, Party of dolls, es quedaran sense anar a Reus.

A la categoria de juvenils les harmòniques gotes d'aigua de l'Olot van superar Hostalric i Llagostera mentre que els cadets del Sarrià van posar a prova la seva coreografia de cara a la Copa Catalana de la categoria.