A tretze partits per al final, el Barcelona manté la distància de seguretat amb el Reial Madrid. Ha recuperat l'equip de Pep Guardiola els set punts d'avantatge màxima, però amb la diferència que han transcorregut tres partits més.

A Palma, els blaugrana van assestar un cop dur, davant un qualificat rival (havia empatat al Camp Nou), en un camp difícil i amb quatre baixes destacades (Valdés, Alves, Puyol i Xavi).

Després es va demostrar que el 0-3 va tenir danys col·laterals per al Reial Madrid, que va perdre els dos punts que el Barça va cedir a El Molinón després d'un empat sense gols a Riazor, un altre dels camps maleïts per als madridistes.

Jugats 25 partits, el Barça sembla embalat i els tres pròxims desplaçaments (València, Sevilla i Vila-real) abans de jugar al Bernabeu segurament dictaran la sentència de la Lliga.

Fins ara, el Reial Madrid li havia aguantat el ritme en la classificació, però en els últims partits, les coses estan canviant.

A la primera volta del campionat, el 5-0 del Camp Nou va ser el punt d'inflexió. Fins a la jornada 13, el Barça va ser líder, amb un màxim d'un punt de diferència, durant dues jornades.

El Reial Madrid va aprofitar la derrota a casa contra l'Hèrcules (0-2) i l'empat contra el Mallorca (1-1), encara que no del tot, perquè es va deixar dos empats a Mallorca i al camp del Llevant, en els dos casos sense gols.

A partir del 5-0, el Barça va passar a dominar la situació amb dos punts d'avantatge, que va mantenir fins a la jornada 18. A la dinovena, en una altra sortida, el Reial Madrid va tornar a deixar-se dos punts (1-1, Almeria) i els blaugrana van incrementar la diferència a quatre punts després de guanyar al Màlaga (4-1).

En el vintè primera jornada, la diferència va augmentar fins als set punts després de la derrota del Madrid a Pamplona (1-0), combinat amb el triomf blaugrana a Alacant (0-3 contra l'Hèrcules).

L'empat a El Molinón (1-1) va rebaixar la distància a cinc, però el Reial Madrid, tres jornades després s'ha tornat a deixar dos punts en un desplaçament, amb la qual cosa novament la diferència s'ha establert en set punts.

La suposada debilitat mostrada a Gijón i la derrota, pocs dies després, en l'anada dels vuitens de final de la 'Champions' contra l'Arsenal (2-1), ha quedat pràcticament dissipada amb l'últim resultat del Barça, això sí amb un futbol més efectiu que vistós.

I mentrestant, l'equip blaugrana segueix batent rècords. L'últim és haver igualat el nombre de jornades (19) sense perdre un partit com a visitant, una marca que estava a poder de la Reial Societat entre 1979 i 1980. L'última derrota del Barça com a visitant a la Lliga data del 14 de febrer de 2010 quan va perdre al Calderón (2-1).

Pep Guardiola, conscient de com està d'ajustat el calendari, ha donat descans avui a l'equip, encara que, per una raó o per una altra, fins a tretze futbolistes han acudit avui a la ciutat esportiva.

Els lesionats Puyol, Jeffren, Valdés i Xavi han estat realitzant recuperació. En el cas de Xavi, el migcampista ha completat treball de camp, pel que podria estar a punt pel partit de dimecres a Mestalla.

Adriano i Pedro, amb lleugeres contusions producte del partit d'ahir a la nit, s'han sotmès a tractament, mentre que Bojan, Maxwell, Abidal, Mascherano, Keita, Milito i Dani Alves, que no va jugar a Mallorca per sanció, també s'han passat per la ciutat esportiva.

El pròxim entrenament de l'equip serà dilluns que ve, a les 11:00, i posteriorment el lateral brasiler Dani Alves serà el que comparegui en roda de premsa.