Montilivi es tornarà a vestir de gala aquest vespre en el partit de la jornada que enfrontarà el Girona amb el Granada, els dos equips de moda de la categoria i clars candidats a disputar el play-off d'ascens a Primera Divisió.

Sí, el que semblava inimaginable fa poques setmanes és ja una realitat. L'embranzida del Girona aquest 2011 és estratosfèrica i després d'encadenar nou jornades sense perdre (6 victòries i 3 empats) espera la visita del Granada per refermar encara més la seva candidatura a la promoció. «Hem sortit de les trinxeres. Portem força batalles però no hem guanyat la guerra. Intentarem guanyar per veure si som capaços de ser a dalt», deia ahir metafòricament Raül Agné. I ben poca gent, per no dir ningú, veu el Girona patint amb els 39 punts de què disposa. Toca mirar amunt. També ho creuen els aficionats, «que ens fan arribar on no podem nosaltres», i que no volen despertar del somni. Amb el temps just de recuperar-se físicament després del triomf a Vila-real, Agné no té del tot clar si fer rotacions per donar descans a algun jugador. El tècnic manté que l'equip va amb el pilot automàtic posat, que es mou per «estats d'ànims», immersos de ple en aquesta dinàmica guanyadora «no hi ha ni joves ni veterans». De tota manera, Moha, que va jugar els 90 minuts a La Plana, podria cedir el seu lloc a Chechu o Keko. Agné té el dubte de Tébar, a qui el Girona confia que avui prosperi el recurs presentat per evitar que sigui sancionat per acumulació de targetes.

Ja fa setmanes que el Granada ha deixat de ser una sorpresa. Concretament des que van perdre «el temor» i van començar a ser descarats. Segons Agné, el Granada és un dels pocs equips que «poden disputar l'ascens directe». El tècnic en destaca sobretot «l'organització defensiva», que amanida amb els gols de Geijo i el desequilibri de Dani Benítez han dut l'equip a dalt de tot. «És un equip molt més perillós que el Vila-real B», adverteix Agné. El tècnic visitant té les baixes de Mensah, Abel Gómez i Orellana sancionats i de Mainz, lesionat.

Es preveu un autèntic xoc de trens. Les dinàmiques del Granada -porta 7 partits invicte- i del Girona -només ha perdut 2 dels darrers 18 partits- toparan sobre la gespa de Montilivi que per primer cop en molts anys veurà un duel entre aspirants. Sens dubte, els números del Girona són els millors de la història. Per al tècnic, això és un estímul més per seguir augmentant-los i «fer-los millors encara».