El compte enrere per al debut de Maverick Viñales al Mundial de motociclisme es troba ja a la recta final. D'aquí a tres caps de setmana el pilot de Roses començarà a competir en la prova nocturna de Qatar, al circuit de Losail. Abans que arribi el 20 de març, però, Maverick té previst participar a partir de divendres i fins diumenge en el darrer test de pretemporada que es farà al Circuit de Jerez. Fins ara les sensacions del vigent campió d'Espanya i Europa en 125 cc són més que positives i es podria dir que ha sigut una de les sorpreses agradables de l'hivern.

Els entrenaments d'aquest cap de setmana a Jerez estan dirigits a Moto2 i 125 cc. Popularment són coneguts com el Gran Premi número zero perquè signifiquen el darrer assaig abans de l'hora de la veritat. Maverick Viñales, que correrà per l'equip Supermartxé VIP by París Hilton-Blusens amb una Aprilia, arrossega algunes molèsties a la cama que no li han d'impedir poder prendre part en aquest últim test.

En els entrenaments que van fer-se al circuit de Xest entre el 10 i el 12 de febrer, Maverik Viñales sempre va competir entre els millors. En la segona jornada, per exemple, el pilot gironí va quedar-se a només una dècima del més ràpid, Nico Terol (1'40.2), mentre que el seu company d'equip, Sergio Gadea, acabava sisè, més d'un segon més lent. "M'he adaptat molt ràpid a la moto", admetia aleshores un exultant Viñales.

Després d'aquest darrer test només quedarà esperar a l'inici del Mundial, a Qatar, el 20 de març. Maverick Viñales hi té posades moltes expectatives, tot i ser un dels rookies de la competició. La primera cursa a Espanya del pilot de Roses al Mundial serà el 2 d'abril, en la segona cita del calendari, al Circuit de Jerez. Per al juny (dia 5) quedarà el GP de Catalunya a Montmeló, una cita que els seguidors de Maverick ja tenen marcada a l'agenda des de fa mesos. Des del club de fans que es va estrenar a primers d'any estan preparant una sortida de tots aquells aficionats que vulguin donar-li suport des de les grades del Circuit.