El partit de la Lliga Femenina entre el Ciudad Ros Casares València i el Girona d'aquest dissabte a la Fonteta (18.30), viurà un fet inèdit en la màxima categoria del bàsquet estatal: un duel entre dos equips femenins que estan dirigts per dues dones, Natalia Hejkova i Anna Caula. Les dues són les úniques entrenadores que hi ha a Lliga Femenina 1 i, aquest dissabte, s'enfrontaran a València.

Totes dues fa relativament poc temps que dirigeixen els seus respectius equips. Si Caula es va fer càrrec de l'Uni després de l'aturada nadalenca, l'eslovaca -que té quatre Eurolligues en el seu palmarès- va aterrar a València encara no fa un mes. De moment, les dues estan complint els seus objectius amb escreix. Anna Caula va tornar a la banqueta de Fontajau, on ja havia estat la temporada passada, després que la junta del club perdés la confiança en el barceloní Joan Carles Díez. De la seva banda, el fitxatge de Natalia Hejkova va agafar a més per sorpresa. La directora general del Ros Casares, Carme Lluveras, no acabava de veure clares les aspiracions del seu equip amb Jordi Ferández a la banqueta i va tirar pel dret. Després d'un partit d'Eurolliga a la Fonteta i, pocs minuts després que el tècnic català acabés la roda de premsa, va anunciar la destitució de Fernández i el fitxatge de Hejkova que havia vist el partit des del mateix pavelló. De moment, la veterana entrenadora ja ha portat el Ros Casares a la classificació per a la propera Final a Quatre de l'Eurolliga.

Sonia Reis contra l'Uni

Una mica més d'un mes després de sortir de Girona, Reis serà una de les protagonistes del partit; un cop ja s'ha pogut adaptar al seu nou entorn: "Ara les coses van bé, però la veritat és que entre la sortida de Girona i l'arribada a València tenia una mica de recel i por. Ara estic molt bé dins el grup, estic més tranquil·la i elles són molt accessibles; més del que em pensava". Però no deixarà de ser especial: "Mai m'havia passat com ara: fa un mes estava jugant a Girona i ara jugaré contra elles. Crec que no hi ha res més estrany... no sé, serà especial però pot ser que hi hagi una mica de nervis".