El Barça es va confirmar al capdavant de la Lliga en vèncer amb gol de Messi en l'últim tram del partit un València que va veure com es truncava la seva ratxa d'onze partits sense perdre en la competició.

L'equip que entrena Guardiola va tenir les millors ocasions en la primera meitat, mentre que en la segona va estar mig adormit fins que va aparèixer Messi. L'argentí va aconseguir batre un gran Guaita en la sisena ocasió que va tenir.

El València va posar un ritme trepidant a l'inici del xoc. Els locals van encerclar la sortida del conjunt blaugrana i durant els primers minuts van descol·locar els de Guardiola. Precisament el tècnic català havia disposat un sistema poc habitual amb Busquets com a tercer central escortat per Piqué i Abidal.

L'equip blanc-i-negre, amb les línies molt avançades, va plantar de cara al seu rival. No obstant això, les millors ocasions van ser per al Barcelona. Messi, que no va estar encertat a la primera meitat, va desaprofitar tres rematades seguides en la mateixa jugada. Entre un encertat Guaita i Ricardo Costa van truncar l'ocasió. Aquesta oportunitat múltiple de gol va ficar la por al cos al València que de manera inconscient va fer dues passes endarrere. El Barça va començar a moure la pilota i a assemblar-se més a la seva "versió A".

El València va cometre dos errors de magnitud en el primer temps; el més sagnant va ser la gran pèrdua de pilotes que va tenir en la sortida i l'altre va ser la falta d'un referent en l'atac, ja que Emery va apostar per jugar amb Mata com a únic davanter per davant de Joaquín. En arribar a la mitja hora, Messi va tenir una nova oportunitat per deixar entreveure que no era la seva nit. Dealbert es va fer un embolic amb la pilota i l'argentí es va plantar davant Guaita i el seu llançament de vaselina se'n va anar alt. El València, llavors, ja jugava a defensar-se.

Després del pas pel vestidor, Emery va optar per donar entrada a Soldado perquè l'equip tingués un referent més o menys fix a la punta. El València va trobar algú amb qui aliar-se en les jugades d'atac i a poc a poc va començar a mirar Pinto amb xuts innocents, el més clar el de Pablo Hernández a tocar de l'hora de partit. No obstant això, Messi va tornar a errar en un xut que se li va ser excessivament creuat. Guardiola no ho començava a veure clar i també va moure la banqueta per ficar en el terreny de joc a Pedro. El partit va caure en una fase sense propietari perquè el València va avançar les línies i el Barça no tenia claredat per sortir a l'atac.

Quan més fluix semblava el conjunt català es va despertar Messi, que a la sisena va aconseguir obrir el marcador en una jugada que va néixer des de l'esquerra. L'argentí, per fi, va batre Guaita, encara que aquest va arribar a tocar la pilota abans d'entrar. El gol va minvar la confiança del València, motiu pel qual Emery va ficar més llenya i va donar entrada a Jonas i Isco per refrescar el centre del camp. El Barcelona va anestesiar el València en els minuts finals i va perdre tota la confiança de poder igualar el xoc, que va acabar aquest amb un 0-1 definitiu que permet als blaugrana dormir a 10 punts del Reial Madrid.