Després de descansar el cap de setmana passat -el partit contra el Perfumerias Avenida s'ha ajornat fins el 16 de març-, el Girona FC reprén aquesta tarda la Lliga Femenina visitant el Ros Casares, colíder de la competició amb una sola derrota i que s'acaba de classificar per a la tercera Final Four de l'Eurolliga en cinc anys. El duel que es viurà a la Font de Sant Lluís enfrontarà dues de les tres millors ratxes de resultats de la lliga -les valencianes acumulen 10 victòries seguides, Perfumerias Avenida en té 6 i Girona 5- i les dues úniques entrenadores del campionat Natalia Hejkova i Anna Caula. A més permetrà retrobar l'exjugadora Sònia Reis.

El Ros Casares només ha perdut un partit de lliga i està a punt per tornar a afrontar l'assalt a l'Eurolliga; tot i la bona ratxa de resultats en la lliga, les taronges encara no han guanyat cap títol aquest curs, un fet inèdit els últims anys si es té en compte que venien de guanyar totes les edicions de les competicions espanyoles -Lliga, Copa i Supercopa-. Per això el Ros ha apostat per l'entrenadora eslovaca Natalia Hejkova -guanyadora de quatre Eurolligues i tres medalles a nivell de selecció- i ha reforçat el seu joc interior amb Sònia Reis.

El Girona viatja sense pressió. Davant tindrà un equip líder en punts anotats (79,5), rebots (36,8), recuperacions (12,5), taps (3) i valoració (92,3); a banda de ser l'equip que menys n'encaixa (52,5). A més, per l'assalt a l'Eurolliga han recuperat jugadores catalanes de renom com Núria Martínez i Marta Fernández, a banda d'altres figures de primer nivell com Anosike, Douglas (que no va jugar a Fontajau) o Brunson -tot indica que serà baixa-. El d'avui serà el primer d'una sèrie de partits que ha de dur les d'Anna Caula a jugar contra els millors equips de la cetgoria, perquè després es veurà les cares amb Cadí, Perfumerias Avenida-que també té el bitllet per la Final Four europea-, Rivas -campió de Copa-, Sóller -rival directe pel cinquè lloc, Hondarribia i Saragossa.

"Visitar el Ros sempre és especial, i a més serà el primer d'aquesta segona part del calendari en què ens trobarem amb els rivals més durs de la lliga. Afrontem el partit amb ganes de provar el nostre nivell i amb la il·lusió de ?seguir lluitant pel cinquè-sisè lloc i per mirar de donar alguna sorpresa", va assegurar Anna Caula.