A un equip que encadena deu jornades sense perdre, cinc victòries consecutives i que fa somiar la seva afició a disputar el play-off d'ascens a Primera, poca cosa se li pot retreure quan s'acaba la ratxa. Tenen dret a tenir un mal dia. Només faltaria. Fins i tot dos. I més tenint en compte que l'equip continua a la zona privilegiada i amb la il·lusió intacta per continuar lluitant pel somni de la promoció. El Girona viu el millor moment de la seva història tot i caure ahir, amb claredat i justícia al Nuevo Colombino davant el Recreativo en un partit per oblidar i on, les coses com siguin, no va estar a l'alçada mai. Quan Santamaría és el millor del Girona, malament rai. I ahir el navarrès va tornar a ser el protagonista en evitar un resultat encara més cridaner. Tot i el seu esforç, les errades defensives dels seus companys van facilitar que el Recreativo passés per damunt del Girona com una autèntica piconadora.

La possibilitat de ser quarts es va esvair

però dissabte hi ha un autèntic partidàs contra el Betis a Montilivi que marcarà les opcions reals del Girona de lluitar amb els grans. Els jugadors gironins tenen gana. Ahir van espifiar-la d'allò més però tot just acabat el partit, la consigna era clara. «Passar pàgina i guanyar el Betis».

Desconnectat, descentrat i adormit va sortir el Girona. Raül Agné tenia els homes advertits que els primers minuts eren clau i que treure quelcom de positiu de Huelva era una tasca pacient, d'insistència i, sobretot de desgast, tant físic com psicològic. Les urgències dels locals obligaven el conjunt andalús a mossegar d'entrada i així ho van fer. El tècnic, bon coneixedor de l'estil Agné, va plantejar un esquema que va asfixiar el mig del camp gironí. Amb Matamala omnipresent, Vázquez va tallar la sortida de pilota de Dorca i ja no hi va haver res a fer. Abans del primer quart d'hora de joc, Asen, va enviar una pilota al pal i va fer estirar-se de valent Santamaría en dues accions similars en què el davanter andalús havia fet el que havia volgut dins l'àrea. La cosa no pintava gens bé.

Després del recital defensiu davant el Granada a Montilivi, on el Girona no havia permès cap ocasió de gol al rival, ahir tot trontollava. Tret d'un xut sense angle de Despotovic i un gol anul·lat al serbi per fora de joc, el bagatge ofensiu de la primera part va ser nul. El Recreativo, en canvi, tenia el partit controlat i quan va voler, el va guanyar: Just abans del descans, els andalusos van tornar a posar el Girona contra les cordes. En una de les moltes centrades a l'àrea, Rafita la va donar a Villar que, en una bona acció individual dins l'àrea petita, va obrir el marcador. Els andalusos trobaven premi merescut que s'hauria pogut eixamplar encara abans de la mitja part quan Dani va tornar a fer lluir Santamaría amb un cop de cap a boca de canó.

Gens content amb el que havia vist, Agné va deixar als vestidors Ángel i Keko per fer entrar Tébar i Moha i mirar de canviar el signe del partit. El marroquí va reactivar l'atac però en l'enèsima concessió en defensa, Asen va rebre sol a la frontal i va afusellar Santamaría. El partit estava sentenciat. Sobraven molts minuts i només Kiko Ratón va estar a punt de donar vida al Girona. No ho va fer i el Recre no va desaprofitar els dos regals que encara li tenia guardats el Girona per fer el tercer i el quart, en una jugada per l'esquerra de Villar i un cop de cap de Mora a la sortida d'un córner. Vindran dies millors.