L'equatorià Felipe Caicedo va tornar a ser el talismà del Llevant i el seu gol va donar tres punts clau al seu equip en la lluita per la permanència, en un partit en el que l'Espanyol va controlar el joc però va ser incapaç de crear ocasions de perill.

Va ser un partit intens, en el que la contra de l'equip local va poder amb el joc creatiu de l'Espanyol, un conjunt amb llacunes defensives, que va explotar el Llevant per aconseguir el triomf.

Els primers deu minuts del partit ja van estar marcats per la intensitat inicial de l'equip local, que no va donar opció a l'Espanyol i que va poder avançar-se al marcador amb un remat al travesser de Juanlu en un contraatac molt clar per al seu equip.

A partir d'aquest moment, el conjunt català, sota la batuta de Verdú, es va apoderar del joc en centre del camp, amb la pilota gairebé sempre en el seu poder, però gairebé sense arribada sobre la meta de Manúa.

Davant aquest domini de l'Espanyol, el Llevant buscava les accions d'atac a la contra o amb joc directe. No obstant això, quan menys perill creava l'equip valencià, una sacada de Munúa va arribar a Valdo, qui va centrar perquè Caicedo marqués de cap poc abans de la mitja hora de joc.

A partir d'aquell moment i fins al descans, el Llevant va trobar més buits i el partit es va anivellar amb un parell d'ocasions de gol davant cada porteria que no van fructificar.

El segon temps va donar començament amb els dos equips en post del gol, doncs l'avantatge d'1-0 no li donava seguretat i l'Espanyol necessitava, com a mínim, empatar. Encara que l'objectiu era el mateix, l'equip català va mostrar més consistència que el seu rival.

A poc a poc, l'Espanyol va intensificar el control del joc i la possessió de la pilota davant un rival cada vegada més atrinxerat en la seva parcel·la, el que no li impedia disposar d'esporàdiques accions de contraatac per inquietar a Kameni.

A mesura que avançava el partit, el control de l'Espanyol augmentava, encara que sense arribar als voltants de Munúa més que en accions a pilota parada, en les que els atacants del conjunt català no es van mostrar encertats.

Malgrat això, en els compassos finals del partit, el partit ha fet un gir total i el Llevant va estar molt prop del 2-0, davant un Espanyol que no va tenir opcions ja per aconseguir empatar.