L'entrenador del Barcelona, Josep Guardiola, va assegurar que en el partit contra l'Arsenal ho donaran tot per aconseguir la victòria "per la il·lusió de continuar en la competició" i que les absències de Carles Puyol i Gerard Piqué en l'eix de la defensa "no seran decisives".

"Sempre és millor que hi sigui tothom, però en el cas d'en Carles (Puyol) no ha pogut ser. Ja vam tenir baixes a la final de la Copa del Rei i a la final de Roma i vam aconseguim guanyar. Si no passem a quarts no serà per culpa de les baixes", va declarar en roda de premsa el preparador.

Així mateix, va destacar que el més important és la "il·lusió" dels jugadors i de l'afició per continuar endavant. "El desig de poder passar ens portarà a la victòria, la il·lusió d'estar entre els vuit millors. No hem de tenir por de quedar-nos fora. A més, sento que la gent ens portarà a quarts de final", va assenyalar.

"El senyor Wenger va dir que Van Persie era baixa i avui (per ahir) és alta; l'any passat Cesc era dubte i al final va jugar. Sempre hi ha vols privats perquè Walcott arribi a l'últim moment. L'any passat van dir que no arribaven i van arribar, potser Van Persie ve de turisme, però tant de bo hi siguin tots per poder jugar contra el millor Arsenal possible", va ironitzar sobre les sorpreses que ha despertat la llista de convocats de l'Arsenal. "Sincerament, tant de bo tots estiguin recuperats i arribi el millor Arsenal", va afegir.

El Barcelona haurà de remuntar el resultat advers de l'anada (2-1), on l'Arsenal va basar el seu joc ofensiu en els contraatacs. "Tots els seus jugadors són molt polivalents, haurem de treballar per evitar que ens facin contracops. Ataquen amb cert ordre i els jugadors del centre del camp donen el temps suficient perquè els dels costats corrin a l'espai. Haurem d'estar atents a això", va destacar com a principal clau per a la victòria. "Hi ha molts detalls per guanyar l'Arsenal, i cal centrar-se en ells. Anem a intentar jugar un bon partit però sobretot estem en com hem de jugar. Fer-ho de la millor manera possible al futbol és la nostra principal arma", va explicar el tècnic.

Una estona després, era Arsène Wegner, entrenador de l'Arsenal, qui apareixia en roda de premsa. Va elogiar el Barça i va assegurar que el seu equip no aniria a buscar l'empat; a banda d'això, va valorar l'estat de Robin Van Persie: "Fa uns dies estava descartat però ha avançat molt ràpidament i les proves a les quals s'ha sotmès avui (per ahir) han estat positives". Fins i tot va respondre a l'ironia de Guardiola: "Per desgràcia Walcott no podrà agafar cap vol de darrera hora. Ens veurà per televisió; i espero que ens vegi guanyar", va assegurar.