C

esc Fàbregas, capità de l'Arsenal sorgit del planter blaugrana, va veure's privat de la pilota en el primer partit que disputava com a visitant al Camp Nou (3-1), fruit del domini incontestable dels de Pep Guardiola en la possessió.

Acostumat a córrer amb la pilota en els peus en lloc de perseguir-la, Cesc, objecte de desig permanent a Can Barça, no va poder brillar en la seva primera gran cita en la llar barcelonista, minvat a més per la seva condició física, perquè segons va admetre després del partit, es va ressentir de la seva lesió al quart d'hora tot i que va decidir continuar sobre el terreny de joc.

Xavi, Iniesta, Mascherano o Messi van combinar sense aturador, sent fidels a la seva filosofia de joc en la qual predomina la passada i la circulació de pilota. Una filosofia en la qual Cesc encaixa perfectament, com ha demostrat en reiterades ocasions amb la selecció espanyola, però ahir a la nit el seu tècnic, Arsène Wenger, va decidir que les seves opcions d'accedir a quarts de final passaven per defensar-se al darrere.

D'aquesta manera, el jugador català -que venia d'una lesió- no només no va estar decisiu per al seu equip, sinó que el va perjudicar greument en l'acció de l'1-0 de Leo Messi. Un cop de taló seu a tocar del descans en una zona molt perillosa, quan el més adient per als interessos del seu equip hauria estat refusar la pilota cap amunt com la resta dels seus companys, va ser interceptada pel seu amic Xavi, que va assistir a Iniesta en una obra mestra que va culminar Leo Messi amb un barret antològic sobre el porter Manuel Almunia.

El frenètic inici de segona part, amb l'empat anglès i l'expulsió de Van Persie, va condemnar Cesc i a l'Arsenal a seguir amb la tàctica defensiva i a perseguir la pilota fins que Xavi i Messi van aixecar l'eliminatòria.

A falta de 15 minuts del segon temps, Wenger va acabar assegient Cesc a la banqueta per donar entrada al danès Nicklas Bendtner a la recerca del miracle, i el jugador de l'Arsenal se'n va anar amb una notable xiulada de l'afició catalana.

No era la primera vegada que Cesc jugava al Camp Nou, encara que sí va ser el seu debut com a visitant. El 2004, el centrecampista es va vestir amb la samarreta de la selecció catalana en un partit amistós davant el Brasil i en el que va coincidir al camp amb Pep Guardiola, actual entrenador barcelonista

Aquesta vegada va ser diferent. El destí va decidir establir l'escenari com els vuitens de final de la Lliga de Campions, on a aquestes alçades un error és gairebé definitiu, i "el seu" Barça l'ha acabat deixant de nou amb la mel als llavis.

I és que Cesc no guarda gaires bons records en els seus enfrontaments directes amb el seu exequip, ja que també va ser eliminat l'any passat en vuitens de final de la Lliga de Campions i va perdre la final d'aquesta competició de 2006 a París.

Fàbregas, que en la roda de premsa prèvia al partit va assegurar que seria "especial" trepitjar el Camp Nou com a jugador, haurà d'esperar per emportar-se un bon record del que en un futur podria ser el seu estadi, i on podria ocupar, finalment, el vestidor dels locals.