La ciutat alacantina d'Alcoi es converteix a partir d'avui en l'escenari de la desena edició del Campionat d'Espanya de Grups Xou. L'esdeveniment comptarà amb la presència de cinc representants de les comarques de Girona d'entre els 37 equips participants (CP Bescanó, CPA Girona, GEiEG i CPA Olot en Grups Grans; així com el PA Blanes Fundació Privada en Grups Petits).

La competició oficial dóna el tret de sortida avui mateix. Serà a partir de les 9 hores, amb els entrenaments dels 16 Grups Xou Grans participants. No serà fins la tarda (18.30) que es produirà l'obertura del campionat, mentre que mitja hora després tindrà lloc una competició on, com és habitual, l'Olot surt com a principal candidat a la victòria.

Demà li arribarà el torn als 21 Grups Petits, els quals seguiran un procediment similar al que es durà a terme durant la jornada d'avui. Al matí (a partir de les 8.15 hores) s'inicien els entrenaments, mentre que la competició oficial començarà a les 5 de la tarda. El Blanes també és favorit.