El Reial Madrid necessita mantenir davant l'Hèrcules la seva força a l'estadi Santiago Bernabéu (20.00, Gol TV i Canal Plus Liga), on ha guanyat tots els partits que ha disputat, per prolongar el pols pel títol, amb el Barcelona destacat a set punts.

L'equip de José Mourinho es mou entre la lluita per evitar la sentència i la queixa permanent pel calendari. "Volen acabar amb la Lliga la setmana que ve". És la nova denúncia del tècnic portuguès pel que considera un nou greuge cap al Reial Madrid després de conèixer el calendari de la jornada 29: jugarà al Vicente ?Calderón dissabte després d'haver-ho fet dimecres davant el Lió, mentre que el Barcelona aquesta setmana va jugar dimarts en Champions i ho farà demà, diumenge, a la Lliga.

La nova denúncia de Mourinho coincideix amb el duel de la lliga davant l'Hèrcules, el segon consecutiu que es perdrà Cristiano Ronaldo. No va acusar la seva absència el Reial Madrid a Santander, on la presència d'Esteban Granero al costat de Xabi Alonso, per les baixes, va donar un altre aire a un futbol que va encimbellar Mesut Özil. Recupera efectius el tècnic madridista en el mig del camp i ha de decidir si manté el doble pivot creatiu o fer seure Granero per fer jugar Lass Diarra, que va complir sanció, o Sami Khedira, que ha superat una lesió muscular. Cristiano Ronaldo està entre les sis absències del Reial Madrid. Mourinho no forçarà Carvalho, pensant en el decisiu partit europeu davant el Lió, i el seu lloc l'ocuparà Raúl Albiol. No pot comptar amb els lesionats Kaká, Gago, Higuaín i Pedro León.

Mentrestant, l'Hèrcules arriba a Madrid de visita en el pitjor moment de la temporada, després d'haver caigut per primera vegada a zona de descens i amb la baixa de jugadors importants en els seus esquemes com David Trezeguet, Tote, Royston Drenthe i Francisco Peña. Els quatre jugadors estan lesionats, encara que en el cas de Drenthe ??-que acaba de tornar a Alacant després de tres setmanes recuperant-se a Rotterdam?-, tampoc podria participar en el partit, segons el contracte de cessió del jugador a l'Hèrcules pel Reial Madrid, que obliga a pagar en aquest cas una elevada quantitat al ?conjunt alacantí. El paraguaià Valdez començarà a la banqueta. En 19 visites al Bernabéu, l'Hèrcules només ha aconseguit un empat i dues victòries. L'última va arribar fa 25 anys, el 1985.