Fernando Alonso va dir fa dos mesos que el seu rival més perillós aquesta temporada seria Michael Schumacher. Gairebé 60 dies després, el Kaiser es va treure l'antifaç i els complexos i va començar a donar-li la raó a l'asturià. "Schumi" i el seu Mercedes van aconseguir ahir el millor temps de la pretemporada a Montmeló (1:21.268), seguits per Alonso (1:21.614), i pel seu company d'equip Nico Rosberg, que a penes va rodar 22 voltes i només en va necessitar 12 per aconseguir el tercer millor temps (1:21.788). Jaume Alguersuari va posar punt final a la seva bona pretemporada amb un setè lloc (1:22.675).

La penúltima jornada d'entrenaments abans de l'hora de la veritat va deixar una imatge inèdita fins ara: un Red Bull, el de Sebastian Vettel, aturat a la sortida del pit-lane. Va ser a l'últim minut d'una sessió en la qual una avaria de Kobayashi va frustrar l'intent de simulació de carrera d'Alonso, que al matí havia espremut a fons el seu Ferrari pel que fa a velocitat. Fernando va aprofitar al màxim l'últim divendres d'entrenaments abans d'anar a Austràlia. Va ser el pilot que més va rodar, amb un total de 141 voltes. Li va trepitjar els talons en resistència el finlandès Heiki Kovalainen, amb 138. Cap altre pilot va superar el centenar de voltes al circuit. Alguns, com el colombià Maldonado, a penes en van fer 11. I altres, com Jenson Button, es van quedar en 57 per aconseguir només el 13è millor temps del dia.

Al matí, Alonso va trepitjar a fons l'accelerador per acostar-se al millor temps del matiner Michael Schumacher. El Kaiser va marcar un espectacular 1:21.28 per batre el millor temps de Montmeló que havia aconseguit dimecres Sergio "Checo" Pérez. Després de menjar, amb l'estómac ple i les forces recuperades, Alonso es va disposar a fer una simulació de carrera: nou voltes i pas pel pit-lane; tretze voltes més i nou pas pel carreró dels garatges. Alonso estava rebaixant els seus temps, però l'avaria de Kobayashi va acabar amb la simulació de cursa de l'asturià.