Amb el permís de la pluja, Montilivi es vestirà de gala aquesta tarda per a viure el partit més esperat de la temporada. L'estadi s'engalanarà una setmana més i, si les previsions meteorològiques que pinten un ruixats durant tot avui no espanten la parròquia, es tornarà a omplir. El ritme de venda d'entrades i abonaments -500 en una setmana- indica el grau d'implicació dels aficionats amb un equip que els fa xalar d'allò més amb exhibicions contínues a l'estadi. Com ja va passar abans del partit davant el Granada, el rum-rum durant tota la setmana entre els aficionats gironins ha anat in crescendo. Ningú hi vol faltar perquè el premi de poder estar amb els millors és molt llaminer i la ciutat i les comarques en són conscients. La tasca del club de gironitzar-ho tot per aconseguir el major nombre d'abonats està sorgint efecte i l'estadi es pot tornar a quedar petit per veure el duel en tre el sisè i el tercer. Sí. Ningú s'hi hauria jugat un duro a l'estiu però la classificació és aquesta La ratxa de deu jornades consecutives sense perdre (amb 7 victòries i 3 empats) va posar el Girona en boca de tothom, el va convertir en la revelació i l'equip de moda de Segona A. Els efectes d'aquesta gran sèrie de resultats no s'han esfumat i l'afició continua en un núvol en la millor temporada de la història del club. Oblidada l'empanada de la setmana passada a Huelva, els blanc-i-vermells s'han marcat com a objectiu tombar els galàctics de la categoria per redimir-se i, al mateix temps, continuar a la zona de privilegi. I és que una victòria aquesta tarda davant el Betis convertiria definitivament el conjunt de Raül Agné en candidat al play-off i l'impulsaria a la lluita per jugar la promoció d'ascens a Primera Divisió.

El temps i l'estat del terreny de joc condicionaran Raül Agné a l'hora de fer l'equip titular. El porter Roberto Santamaría i Dani Tortolero, ja recuperats, seran en un onze en què també està previst el retorn de Dani Bautista al lateral esquerre. Qui no hi serà serà Moha, amb molèsties als isquiotibials, al genoll i a la planta del peu i la baixa del qual va ser "molt" lamentada ahir per Agné. "Ens dóna molt", diu el tècnic. Sense el marroquí però amb Jandro, Peragón i Despotovic, entre altres, el Girona intentarà frenar l'increïble punch dels Emaná, Rubén Castro i Molina. Ja només el nom impressiona. "No espanta, fa respecte" i això els jugadors gironins ho tenen claríssim. Només cal recordar la frase que el davanter serbi Ranko Depostovic deixava anar just després de perdre a Huelva en una prova evident que la plantilla té gana: "El Betis pagarà els plats trencats d'aquesta derrota".

El Betis no és invencible. Només faltaria. Fa una mica més d'un mes, el conjunt de Pepe Mel va encadenar cinc derrotes consecutives davant Valladolid, Elx, Recreativo, Granada i Vila-real B). Una de les claus del partit pot ser l'agressivitat amb què surti el Girona. Raül Agné espera veure la mateixa intensitat en els jugadors que va permetre cruspir-se l'Alcorcón i el Granada.

A banda de l'entrada de Bautista, que entraria en el lloc de Serra o Migue, el tècnic de Mequinensa estudia fer més canvis a l'onze. Una de les possibilitats podria ser modificar el dibuix tàctic i jugar amb tres pivots (Tébar, Ángel i Dorca) i amb Jandro per darrere Peragón i Despotovic. La baixa de Moha ha trastocat seriosament els plans d'Agné, que darrerament no ha fet confiança ni a Chechu ni a Keko.

Pel bàndol contrari, Mel no té clar si repetir l'onze titular que va golejar el Las Palmas la passada jornada. Si així fos, el Betis es disposaria sobre el terreny de joc amb només un migcentre -Beñat-, quatre homes de perfil atacant per davant -Ezequiel i Rubén Castro per les bandes i Sevilla i Emaná, pel mig- i Jorge Molina. no obstant això, la fortalesa que mostra el Girona a Montilivi podria fer que Mel apostés per un onze un pèl més conservador tot donant entrada al migcentre brasiler Iriney, que formaria un doble pivot amb Beñat.