Los Angeles Lakers han donat un cop sobre la taula a un dels seus principals rivals de la Conferència Oest, Dallas Mavericks (91-96) que han aconseguit aguantar amb vida fins als instants finals, però que han acabat sucumbint en un altre gran partit del duo interior format per Pau Gasol i Andrew Bynum.

Els Lakers, el millor equip de l'NBA des de l''All Star' juntament amb Chicago Bulls (tots dos han aconseguit nou victòries en deu partits des del cap de setmana de les estrelles), han tret endavant un compromís important a Dallas, el seu rival pel segon lloc de l'Oest amb el qual ja han empatat a victòries (47).

La victòria 600 de Phil Jackson amb els Lakers ha arribat en un partit molt igualat, jugat de poder a poder i decidit per petits detalls. Bynum ha portat la batuta sota els anells amb 22 punts i 15 rebots, mentre que Gasol, centrat en defensar Dirk Nowitzki, l'ha secundat amb 18 punts, cinc rebots, tres assistències i un tap.

El català ha anotat un tir lliure a falta de 24 segons que posava el seu equip a tres punts. En la següent possessió, Terry ha errat un senzill llançament del qual Bynum ha capturat el rebot que certificava el triomf visitant. De res ha servir Dallas el bon partit de Shawn Marion i Nowitzki, cadascun amb 25 punts.

L'ensurt de la nit l'ha donat Kobe Bryant, qui s'ha torçat el turmell al tercer quart, tot i que ha pogut tornar a la pista i col·laborar amb la victòria californiana amb 16 punts, però amb un pobre 6/20 en tirs de camp.

Els Lakers, tercers a l'Oest i que aquesta setmana han batut el primer (San Antonio Spurs) i el segon de la seva Conferència, intentaran prolongar el seu bon moment en un altre repte davant d'un equip poderós, els Orlando Magic de Dwight Howard (nit de dilluns a dimarts, hora catalana).