Sense treure el peu del pedal de l'accelerador el Barça es presenta aquesta nit al Sánchez Pizjuán de Sevilla per continuar fent camí cap al títol. Els homes de Pep ?Guar?diola no tenen gaires bons records dels seus últims partits a la capital andalusa. Van perdre contra el Sevilla a l'anada de la Supercopa d'Espanya (3-1), i també a la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei contra el Betis (3-1). Guardiola ja va advertir que les dues sortides (Sevilla i Vila-real) abans de visitar el Bernabéu seran claus si es vol guanyar la lliga.

L'equip de Gregorio Manzano, fora de la Copa i eliminat a Europa, s'aferra als onze partits que resten per finalitzar la temporada amb l'objectiu de repetir experiència europea per vuitè any consecutiu.

A Sevilla, Guardiola celebrarà els seus mil dies al capdavant de l'equip, amb uns números extraordinaris: vuit títols sobre deu possibles, un percentatge de victòries pròxim al 75 per cent i una mitjana golejador de més de 2,5 gols per partit. Per batre els de Gregorio Manzano, Guardiola recuperarà Gerard Piqué, absent contra l'Arsenal a causa d'acumulació d'amonestacions, però segueix sense comptar amb el seu capità, Carles Puyol. La seva baixa ha permès a Eric Abidal tenir més protagonisme com a central i convertir-se en un dels jugadors més en forma de l'equip. Contra el Sevilla, Abidal formarà com a central al costat de Piqué, Alves seguirà de lateral dret i, probablement, Maxwell tornarà a l'esquerre en el lloc d'Adriano, que va a jugar en competició europea. El gran moment de Javier Mascherano podria permetre a Guardiola donar descans a Busquets. Al davant, Messi i Villa són inamovibles; en el cas de l'asturià, li surt especialment bé mesurar-se al Sevilla, equip al qual va marcar quatre gols quan militava al Saragossa (temporada 2003-04). L'altra plaça que queda vacant a la davantera la podria ocupar Afellay o Bojan, en el cas que el tècnic vulgui donar-li descans a Pedro, que pateix molèsties físiques.

Al Sevilla, la marxa anunciada del davanter Luis Fabiano no trastocarà els plans de Manzano, ja que el brasiler segueix lesionat, si bé el tècnic mantindrà el dubte fins a última hora de l'argentí Diego Perotti, amb molèsties musculars. A més, el gran dubte es manté al centre del camp, on el conjunt sevillà podria alinear tres jugadors a la medul·lar i deixar sol en punta a Negredo.