El RCD Espanyol ha trencat la seva mala ratxa de resultats, després de perdre sis dels set últims xocs, i segueix ferm als llocs europeus després de guanyar el Deportivo (2-0), un equip que s'ha mostrat inoperant durant la primera meitat i totalment desaparegut en la segona després de l'expulsió de Pablo Álvarez just abans del descans.

Amb un jugador més, l'equip de Mauricio Pochetino no ha donat treva als gallecs en la represa fins que Iván Alonso, un revulsiu de luxe, ha obert la llauna a Cornellà-El Prat.

Verdú, a falta de deu minuts, ha fet el segon i ha sentenciat el duel. El conjunt de Miguel Ángel Lotina, molt feble a domicili aquesta temporada, no ha fet cap mèrit per puntuar.

L'Espanyol ja ha començat amb ímpetu. Callejón ha avisat als dos minuts el Deportivo amb un llançament de falta des de vint metres. El xut del davanter andalús ha sortit desviat per la dreta, molt a prop del pal d'Aranzubía.

La iniciativa era clarament per als locals, els quals creaven perill amb el joc per les bandes. El conjunt de Lotina, de la seva banda, tenia menys facilitats per arribar a dalt i no hi havia ritme ni notícies d'Adrián, el seu davanter centre.

La defensa gallega, no obstant això, dificultava la circulació de pilota blanc-i-blava, en mans de Javi Márquez i Verdú, i incomodava els periquitos a Cornellà-El Prat.

El duel era totalment anodí i els dos conjunts han començat a desesperar-se, cosa que ha provocat faltes fora de lloc. Quan restaven quatre minuts per anar-se'n als vestidors, Pablo Álvarez ha vist la segona groga per una falta sobre Javi Márquez al centre del camp. Lotina prepararia el partit amb deu al descans.

L'Espanyol ha sortit decidit a aprofitar-se de la seva superioritat abans que l'equip gallec reaccionés amb un jugador menys. En deu minuts, Verdú ha enviat un xut des de dins de l'àrea a les mans d'Aranzubía i Álvaro ha embogit la defensa de Lotina. I Callejón li ha cedit una pilota en ras a Iván Alonso, que ha tornat a examinar el porter del Depor.

Ara els catalans buscaven el gol com mai i el Deportivo amb prou feines passava de mig camp. Kameni no tenia feina. Ha arribat el premi. Iván Alonso, aquesta vegada sí, ha rematat de cap un precís centre de David García des de la banda esquerra i ha posat l'1-0 al marcador en el minut 62. El punta uruguaià ha revolucionat el partit.

El gol ha canviat la cara a l'Espanyol, més ofensiu, ràpid i directe que en la primera part. Adrián, per part del Depor, seguia massa sol a dalt. I Verdú, en el 81, ha evidenciat la desaparició dels de Lotina. Un cop de dreta creuat del català amb l'exterior, després de deixar assegut el seu defensor, s'ha esmunyit per l'esquadra (2-0).

El partit estava sentenciat a Cornellà-El Prat i Pochettino s'ha donat el luxe de fer debutar a Primera el davanter francès del Juvenil Thievy Bifouma, de 18 anys. El Deportivo feia molts minuts que era un mer espectador d'un Espanyol que necessitava un resultat així per recuperar la fe en la seva classificació europea.

Fitxa tècnica:

2 - RCD Espanyol: Kameni; Javi López, Galán, Forlín (Raúl Rodríguez, min.58), David Garcia; Baena, Javi Márquez; Luis García (Iván Alonso, min.52), Verdú (Thievy, min.88), Callejón i Álvaro.

0 - RC Deportivo: Aranzubía; Laure, Aythami, Lopo, Morel; Juan Rodríguez, A. Tomás; Pablo Álvarez, Míchel (Juan Domínguez, min.68), Desmarets (Lassad, min.68) i Adrián.

Gols: 1-0, min.62: Iván Alonso; 2-0, min.80: Verdú.

Àrbitre: Paradas Romero (comitè andalús). Ha expulsat Pablo Álvarez (min.33 i min.41). Ha amonestat Callejón (min.20), Míchel (min.26) i Lopo (min.80).

Incidències: partit corresponent al vint-i-vuitena jornada de Primera Divisió disputat a l'estadi Cornellà-El Prat davant de 24.819 espectadors.

Abans de l'inici del partit s'ha fet un minut de silenci en memòria de les víctimes del terratrèmol del Japó.