Dos campions amb denominació d'origen gironina. El lloretenc Àngel Mullera, en els 3.000 metres, i la banyolina Esther Guerrero, en els 800 metres, van proclamar-se campions de Catalunya en pista coberta al míting que es va celebrar ahir a la la Pista Coberta de Catalunya, instal·lada a Sabadell, i que va reunir més de 250 atletes.

A la final dels 3.000 metres llisos el més ràpid va ser Adel Mechaal (Palamós), el qual va marcar un registre de 8:24.25, però donat que el passaport del corredor és estran?ger, la medalla d'or va anar a parar a les mans de l'atleta del Lloret La Selva, el qual va signar una marca 8:24.44. Mullera es va imposar a Xavier Areny (8:24.50) i el també corredor amb passaport estran?ger, Ibrahim Ezzaydouny (8:26.17), en ajustat esprint. Uns temps molt per damunt de la millor marca del campionat, a mans de l'absent per un cas de dopatge, el també lloretenc Josep Lluís Blanco (8:02.84). La medalla de bronze del campionat català va ser per a Carlos Cera (8.40.79).

L'altra medalla d'or gironina va ser per a l'atleta del FC Barcelona, la banyolina Esther Guerrero (2:13.12), que va revalidar el títol. La gironina va dominar amb mà de ferro la cursa dels 800 metres i va apuntar-se la victòria després de deixar enrere per mig segon a Maria Carmen González (2:12.62), l'?única que va aguantar el ritme de Guerrero. L'estrangera Stephanie Thomas (2:18.48) va creuar la meta en tercer lloc però el bronze català va ser per a Núria Andrés (2:19.49). Tamara del Río va apuntar-se una meritòria medalla de plata en salt de llargada (5,69) per darrere de Vierna Campos (8.84). Francesc Tugores (3:51.68) va aconseguir també una medalla de plata a la cursa dels 1.500 metres, després de cedir per dues dècimes enfront de Miguel Quesada. Elia Genover, en llançament de pes, també es va endur un metall, de bronze, amb una distància de 11.93; a més d'un metre de la guanyadora Haja Gerewu.

En la classificació per equips, el FC Barcelona va ser el clar dominador amb 167,5 punts, seguit de l'Hospitalet (137) i del Catalunya (122); el Lloret la Selva va ser desè (15), el Palamós catorzè (9), el Girona Costa Brava 27è (4) i el GEiEG 34è (2).