El FC Barcelona no va poder passar d'un empat (1-1) en la seva visita al Sevilla que, després de veure's superat a la primera meitat va reaccionar a la segona i aconsegueix, amb aquest resultat, mantenir vives les seves possibilitats d'entrar en competició europees per, de passada, donar vida a la lluita pel títol de la lliga, pel qual torna a comptar el Reial Madrid que es queda a només cinc punts dels de Pep Guardiola.

Conscient de la dificultat del partit, el Barcelona va posar en competició el seu onze de gala, tot i que la polèmica va saltar aviat, perquè al minut 8 el col·legiat Pérez Lasa anul·lava un gol de falta a Messi en entendre que hi havia una falta en atac de Busquets a Alexis. Precisament, Messi era la gran preocupació per als sevillistes, que van alinear un 'trivot' a la medul·lar per frenar-lo, mentre Negredo quedava com a únic punta.

Era una declaració d'intencions que el líder va agrair per convertir-se en clar dominador des del mateix començament, perquè el Sevilla no apareixeria pels dominis de Valdés fins al minut 25, en una jugada en què va reclamar un possible penal sobre Zokora.

Tot i això, la nit tenia també tints de 'mal fario' per als 'culers', perquè al quart d'hora s'havia lesionat Pedro, que va deixar el seu lloc a Bojan. Però, com si fos cosa del destí, el 0-1 aniria a càrrec del lleidatà, que només va haver d'empènyer la pilota, a passi d'Alves, en una jugada iniciada de manera magistral per Iniesta.

Mitja hora justa havia trigat a 'encetar la llauna' el Barcelona, que es mantenia fidel a la seva clàssica pressió a la medul·lar i velocitat de passi, que el Sevilla es veia incapaç de neutralitzar. Perquè, com si haguessin lliurat 'la cullera' des del vestidor, els locals es limitaven a donar les gràcies perquè no arribar el 0-2, que Messi va estar a punt de marcar al minut 41, amb un cop de cap al travesser. L'argentí va donar l'ensurt després d'un xoc amb el genoll de Varas just abans del descans, però va poder continuar sense problemes.

Manzano mou fitxa

El tècnic blanc-i-vermell, Gregorio Manzano, havia de moure fitxa al descans i ho va fer, com no podia ser d'altra manera, amb l'entrada del seu millor jugador, Kanouté, al lloc de Zokora. I el partit no va trigar a canviar de color, perquè als tres minuts de la represa Negredo reivindicava protagonisme amb una centrada enrere sobre Navas, que el palatí va transformar en l'empat amb una testarrada.

El mateix Negredo va tenir el 2-1 en les seves botes a continuació, tot i que el vallecano la va enviar als núvols quan el fàcil era 'afusellar' Valdés. Amb Kanouté creant sempre inquietud a l'adversari i empenyent els seus, per final, cap a dalt, el Sevilla gaudia dels seus millors minuts. Però la reacció del Barcelona va arribar, per descomptat, en les botes de Messi, que es va desfer amb un túnel de Fazio tot i que Medel, molt atent, va evitar l'1-2.

Per afegir més polèmica, Navas enderrocava Bojan a l'àrea, en el moment en què el partit començava a dislocar-se i els sevillistes trobaven la llum amb l'entrada de Perotti. Una arrencada de l'argentí habilitava Navas, que va obligar a lluir-se a Valdés. I és que el Sevilla premia, bolcat per la banda esquerrana i interpretant a la perfecció les contres, mentre que Guardiola semblava optar per amarrar l'empat, amb el canvi d'un desaparegut Villa a favor de Keita.

Malgrat això, el FC Barcelona anava a morir a l'àrea contrària, perquè Iniesta va tenir encara temps per enviar un 'obús' al travesser, mentre que Messi parava els polsos de la grada amb una gran jugada que Medel, a tret del de Fuentealbilla, va treure sota la mateixa línia de gol, tot i que el resultat ja no canviaria.