"Saber defensar les accions a pilota parada ajuda, però no és decisiu. No guanyaràs o deixaràs de guanyar títols per això", deia dissabte Raül Agné. Acabava de perdre el seu equip per la mínima davant el Betis (0-1) a causa d'un córner mal defensat; el de Mequinensa, però, treia ferro a la jugada, una acció que s'ha repetit unes quantes vegades des de principi de temporada i que ja ha costat uns quants punts al conjunt blanc-i-vermell.

Rubén Castro, menut davanter del Betis, rematava tot sol un llançament des de la cantonada per deixar mut Montilivi. No era la primera vegada que el Girona encaixava un gol així. Sense anar més lluny, els andalusos tombaven els catalans a la primera volta gràcies a dos gols força similars. I és que, per destacar una dada, l'equip que dirigeix Raül Agné ja ha rebut fins a 11 gols originats en córners en contra des d'inici de curs.

És una dada que il·lustra el mal que fan aquest tipus d'accions a un conjunt, el gironí, que ha rebut prop de la meitat dels gols d'aquesta temporada en jugades a pilota parada. Números en mà, són 17 de les 37 dianes encaixades les que han nascut en aquesta mena d'accions; cosa que significa el 46% d'aquests gols en contra.

D'aquests 17, un d'ells va arribar des del punt de penal (Quini, de l'Alcorcón, va iniciar la remuntada del seu equip a la primera volta en un llançament des dels 11 metres); 4 han nascut en jugades d'estratègia aprofitant llançaments de falta (Moreno, del Xerez, va superar fins a dues vegades el porter Santamaria en jugades d'aquesta mena en el darrer partit del 2010); un ha arribat en un xut de falta directa (Coria va marcar el primer dels tres gols que el filial del Vila-real va ser capaç de marcar a Montilivi en una tarda per oblidar) i els 11 restants han caigut en córners que els rivals han aprofitat a la perfecció (a banda del Betis, com es comentava anteriorment, el Tenerife va ser capaç de marcar fins a dos gols al Girona en jugades que sorgien des de la cantonada).

Com deia Agné, jugades com aquestes no decidiran campionats, pero l'estadística ha demostrat que al Girona no li va gens bé encaixar gols d'aquesta mena. I és que en els 13 partits d'aquesta temporada en què ha rebut alguna diana a pilota aturada, només en un ha pogut aconseguir la victòria (contra el Gimnàstic de Tarragona a Montilivi). L'estratègia en contra ha costat als blanc-i-vermells un total de 4 empats i fins a 8 derrotes des de principi de campionat.