Raül Agné, com els seus jugadors, es dedicava a restar importància a l'ensopegada de dissabte passat a Montilivi, la segona consecutiva després de la golejada encaixada a Huelva. L'equip ha sortit de les posicions de play-off i ja no és cinquè, sinó novè. Tant li fa, ja qeu tots ells es justificaven assenyalant la trajectòria dels blanc-i-vermells en el que portem de temporada com el que, avui dia, realment ha de destacar-se. Sense anar més lluny, el Girona encara es manté com el millor equip de la segona volta, posició de privilegi que comparteix amb altres tres equips de la Segona Divisió A.

Han passat ja 8 jornades des que s'arribava a l'equador de la Lliga. Llavors, el Girona acabava d'empatar al camp del Còrdova en la que era la seva quarta jornada consecutiva sense conèixer la derrota. L'efecte del 2011 començava a notar-se i l'equip, de mica en mica, escalava posicions a base de bon joc i, sobretot, confiança. Ni l'empat al camp del Tenerife (3-3, deixant escapar un 1-3 a favor contra 10 jugadors) a l'inici de la segona volta, com tampoc les últimes ensopegades contra Betis i Recreativo, han espatllat la imatge d'un conjunt, el blanc-i-vermell, en forma.

Tan bo ha estat el rendiment en aquestes darreres 8 jornades que els homes de Raül Agné mantenen l'etiqueta de "millor equip de la segona volta". I és que el Girona ha estat capaç de sumar 16 dels darrers 24 punts que han entrat en joc (un 67%), aconseguint un total de 5 victòries (totes de manera consecutiva davant Gimnàstic, Osca, Alcorcón, Vila-real B i Granada), 1 empat (Tenerife) i 2 derrotes (Recreativo i Betis).

Precisament, són els mateixos guarismes que d'altres tres equips de la categoria han aconseguit en aquest mateix espai de temps. D'aquesta manera, els gironins es mantenen com els millors de la segona volta juntament amb el Barça B, Alcorcón i Elx.

El descens, més car

Mentre el Girona brega per enfilar-se al més amunt possible, un bon grapat d'equips, se les tenen per evitar el descens. Ponferradina (24 punts), Albacete (25), Tenerife (27) i Las Palmas (30) ocupen les quatre últimes posicions, però tenen a Salamanca i Gimnàstic (31) a tocar; tampoc poden badar Còrdova i Recreativo (35). Hi ha fins a 8 conjunts implicats, prova de la igualtat de la categoria. L'any passat el Múrcia (34 punts) era a aquestes alçades cinquè per la cua i tenia el descens (ocupat per Cadis, Albacete, R. Unión i ?Castelló) 5 punts per sota. Al final va acabar baixant en el dramàtic partit de Montilivi de l'última jornada.

La trajectòria del Girona

Tenerife-GIRONA3-3

GIRONA2-1

Osca-GIRONA0-1

GIRONA3-1

Vila-real B-GIRONA0-1

GIRONA2-0

Recreativo-GIRONA4-0

GIRONA0-1