A Francesc Ferroni se li va posar molt malament ahir el dinar. Poc més d'una hora més tard que el president del Sant Josep Girona FC hagués fet una roda de premsa al costat de Darryl Middleton per explicar la marxa del pivot al València de franc i argumentar que «retallar despeses deixant marxar jugadors era necessari per a la supervivència del club» li explicaven que la precipitació i el desconeixement que ell i Joan Roca tenen de la normativa de la Federació Espanyola de Bàsquet impedien que l'operació culminés amb èxit. Middleton ja es a València, on ahir va passar la revisió mèdica, i avui s'hauria d'entrenar amb el seu equip que segurament no podrà inscriure el jugador per culpa de la maldestre actuació del gironins. Ferroni i Roca varen negociar amb Paco Raga i Svetislav Pesic la marxa de Middleton, però cap dels dos es va adonar que deixant marxar el pivot es quedaven amb una plantilla que no complia la normativa de la FEB pel que al mínim de jugadors seleccionables.

A dia d'avui, el Girona estaria obligat a fer tornar Middleton cap a Fontajau si vol regularitzar la seva situació. Necessita tenir sis jugadors seleccionables amb contracte professional a la plantilla (ni Marc Pujols ni cap altre jugador del Copa Catalunya té fitxa professional) i des del passat 28 de febrer està tancat el període de fitxatges a la LEB Or. A dia d'avui el Girona ni pot fitxar ni pot fer que Pujols, Serra o Masllorens passin a tenir fitxa del primer equip. Sobre el paper, si no vol ser durament sancionat per la FEB (el reglament parla fins i tot d'una possible exclusió de la competició) el Girona ha de fer tornar Middleton o apostar per una solució inversemblant, com la que estudiava ahir a la nit el mateix Ferroni, que passaria per convèncer Middleton perquè denunciés el Sant Josep i abandonés el club acollint-se al decret 1.006. Una solució esperpèntica després de veure la roda de premsa d'ahir, però que podria ser viable si la FEB dones per bona la teòria que no és el Girona FC el que es queda sense suficients jugadors seleccionables sinó que és Middleton el que «els deixa tirats» sense tenir ells temps de reaccionar.

En qualsevol cas el que està molt clar és que ahir la nit Darryl Middleton encara tenia fitxa del Girona i, per tant, el València no el podrà inscriure a l'ACB escapaçant el «somni de tornar a l'ACB» de que el pivot parlava només unes hores abans al costat del seu «amic» Francesc Ferroni. Mentre ahir a la tarda a Girona tothom, menys Ferroni i Roca, parlaven de les virtuts de Darryl Middleton per haver arribat als 44 anys en forma per jugar a l'ACB, el portal especialitzat Solobasket.com destapava públicament l'errada del Girona amb les fitxes. La realitat és que Ferroni i Roca pensaven que valia la normativa del les quotes d'alineació, és a dir que mentre tu convoquessis Marc Pujols, Marti Serra o Albert Masllorens, no tindries cap problema perquè passaves dels sis seleccionables.

Fins aquí tenien raó, però el problema és que incomplien la normativa de plantilla i és no en fas prou en jugar amb molts seleccionables, Girona sempre en faria jugar més de sis comptant amb els del Copa Catalunya, perquè n'has de tenir sis donats d'alta a la plantilla. Encara que un fos el cap de premsa amb una fitxa. I el Girona ha arribat tard fins i tot per fer aquesta trampa. No s'han fet bé els números: primer es va treure la fitxa del primer equip a Marc Pujols a l'octubre (perquè pogués jugar amb el B) i després es va deixar marxar David Navarro i ara es feia el mateix amb Middleton. Ahir a la nit el president Francesc Ferroni va ser il·localitzable.