L'extraordinària resposta que han donat els jugadors i tècnics del Girona FC en aquest tram final de temporada tot i la marxa de David Navarro i Darryl Middleton ha permès que a 4 jornades pel final de la lliga regular, el play-off d'ascens estigui pràcticament assegurat. Els de Ricard Casas van ser capaços de tombar la setmana passada el Lleó i dimecres van imposar-se a la complicada pista del Tarragona. Ara són setens, amb el mateix balanç que el cinquè i el sisè (Càceres i Canaries) i a un sol triomf del quart (Lleó). Ambicionar atrapar els castellans pot ser un objectiu pels 4 partits que resten, una fita heroica que permetria disputar amb el factor pista a favor l'eliminatòria de quarts de final.

El Girona afronta diumenge a Fontajau un partit clau. Si els de Ricard Casas són capaços de tombar La Palma, la classificació pels play-off estarà virtualment segellada i després sí que s'entrarà de ple en la lluita per mirar d'acabar com més amunt es pugui a la classificació. El suport de l'afició serà clau. Fins ara la resposta de públic a Fontajau ha estat escassa, però vist l'espectacular rendiment que dóna l'equip i que aquest diumenge no hi ha competència del futbol, es pot esperar una de les millors entrades del curs. Després de jugar amb els canaris, als de Ricard Casas els quedarà anar a Lleida i Melilla, rebent entre aquests dos partits el Burgos a casa.

Si la lliga acabés ara, el Girona, setè, disputaria l'eliminatòria de quarts de final contra el quart classificat (Lleó) amb el factor pista en contra. Intentar evitar el vuitè i el novè lloc també seria interessant, perquè d'aquesta manera el rival al play-off no seria ni el segon (Obradoiro o Múrcia) ni el tercer (Burgos).

En la darrera jornada a Tarragona, van tornar a brillar amb llum pròpia el base Nacho Ordín i el pivot Pep Ortega, que va ser l'autor de la cistella de la victòria en l'última jugada de la pròrroga. Ahir el català, en declaracions a Ona FM, va explicar que contra la Palma tornarà a jugar amb la protecció al braç ferit per l'agressió de Seawright i va elogiar el bon moment que viu l'equip.