No calia tenir gaire imaginació per pensar en una altra batalla entre Fernando Alonso i Petrov. L'última cop que se les van tenir a la pista va ser a Abu Dhabi, quan l'espanyol es va trobar un mur en el Renault del rus i va perdre el Mundial. A Vitaly aquella actuació li va servir per guanyar-se la continuïtat a l'equip després d'una temporada molt discutit. Però Red Bull (motoritzada per Renault) va guanyar el Mundial i el jove va aconseguir quedar-se sota el paraigua de la casa del rombe. El mateix obstacle va aparèixer ahir a Albert Park, encara que ara només tapava l'accés al podi.

Però no van arribar el cos a cos i Alonso va descartar alimentar qualsevol mena de rivalitat. "Jo mirava pel retrovisor i veia a un rival pel títol (Webber) al qual li he guanyat punts", va dir l'asturià, que també va acabar per davant del McLaren de Button. "Sí que he perdut amb Hamilton i Vettel, però els punts de Petrov no em preocupen". "Ja n'he aconseguit 12. No és suficient, perquè a base de quarts llocs no es pot ser campió, però tampoc està malament. Vaig sortir cinquè i vaig acabar quart, així que la conclusió no és gaire difícil: ha sigut una bona carrera", va dir Alonso.

Després, el de Ferrari assegurava que la primera cursa no és concloent. "Encara no està clar on es troba cada equip. Necessitem més carreres per fer-nos una idea, però el que sí que sé és que al nostre cotxe li falta rapidesa i competitivitat. Necessitem alguna cosa més en carrera però sobretot, ha de millorar a una volta, perquè ja hem vist que en ritme de carrera no està malament", va dir. I després va analitzar el principal rival: "Amb el ritme que van tenir en les qualificacions, semblava que els red Bull ens doblarien en la carrera, però no ha passat així i hem aconseguit tenir a Webber al darrere. Donarem molta guerra" va aventurar el pilot d'Oviedo de cara a la resta del Campionat que tot just acaba de començar. La propera prova serà a Malàisia.