Cau la tarda a Sepang i plou. Fernando Alonso s'acosta cap al garatge de Ferrari, on se li mostrarà el resultat del treball dels darrers dies a Maranello. No haurien d'aportar grans novetats, encara que a la sala de màquines de l'escuderia italiana cou força haver-se vist tan lluny el passat Gran Premi del Red Bull de Vettel. I per això, s'ha apretat fort l'accelerador. "S'hi treballa al màxim perquè hi ha un gran desig de guanyar i una gran il·lusió per fer-ho", revela Alonso.

El full de ruta inicial preveia que a Malàisia arribarien algunes novetats aerodinàmiques. Poques, però suficients per començar a avançar i retallar diferències amb els Red Bull. Els detalls són secret de sumari, però la intenció de Ferrari és vox populi: millorar sí o sí i no regalar més avantatge al seu principal rival. L'escuderia transalpina presentarà innovacions al Gran Premi de Malàisia, que aquesta passada matinada arrencava amb les primeres sessions d'entrenaments lliures; un nou cotxe que d'altres equips n'han qüestionat al seva legalitat: "Qui diu això? Tot són rumors...", assegura Fernando.

Un pilot, l'asturià, que veu a Sepang un dels seus circuits talismà. Aquí va aconseguir la seva primera pole (2003), el seu primer podi el mateix any; i aquí també va emportar-se la victòria el 2005 i el 2007. Bones vibracions per a Alonso, enormes esperances per a Ferrari, que ja somia en començar a retallar diferències amb Red Bull.

Cap por a l'aigua

Alonso no les té totes amb si mateix. No es fia del clima asiàtic, ja que l'asturià advertia que "pot ploure en qualsevol moment", quelcom que no hauria de fer trontollar les esperances de Ferrari. "Sabem que hi ha diferents curses a l'any en què pot ploure i aquesta n'és una. Tindrem preparades les rodes d'aigua, estarem preparats i no crec que hi hagi problemes", afegia.