El Girona buscarà aquesta nit contra el Burgos la victòria que li falta per assegurar-se el factor pista en la ronda de quarts de final del play-off de la LEB Or. L'equip de Ricard Casas, cinquè amb 18 victòries, en porta quatre de seguides tot i que en aquest tram final de lliga ha perdut dos referents com David Navarro i Darryl Middleton. Ahir el tècnic va advertir de les dificultats que presentaran els castellans -tercers classificats- però va deixar clar que "al vestidor ens hem proposat entrar al play-off en la millor posició possible i això passa per seguir guanyant".

El d'avui serà el darrer partit de la lliga regular d'aquesta temporada a Fontajau. Després només quedarà visitar el Melilla divendres de la setmana que ve per tancar la competició i conèixer definitivament els emparellaments del play off. El Girona encara pot atrapar al Lleó, quart amb un triomf més, i necessita guanyar un dels dos partits que falten per evitar que el Canàries el pugui atrapar (cosa que li faria perdre el factor pista en l'eliminatòria de quarts). Guanyant avui aquesta cinquena posició estaria assegurada.

Ricard Casas va subratllar que avui es veurà "un partit atractiu per als aficionats" i va destacar del Burgos que "és un equip dur físicament i ràpid a l'hora d'executar conceptes tàctics". La setmana passada l'entrenador va advertir que esperava més aportació dels jugadors joves en els partits i ahir va insistir que aquest aspecte "ens està costant molt". Casas va voler deixar clar que no es tracta de cap problema d'actitud: "L'equip ara necessita el màxim de tothom. Qualsevol petit creixement dels joves serà important per evitar que decreixi l'equip ara que s'acosta el final de la temporada. Els veterans ja estan consolidats i ara una de les maneres de créixer com a equip és a partir de l'aportació dels joves, d'aquell jugador que té minuts i no és capità general, sinó un soldat".

En l'aspecte físic, l'únic contratemps de la setmana l'ha protagonitzat Carles Canals, que fins ahir no es va poder entrenar per les molèsties que patia a l'espatlla. Casas va explicar que "hem treballat molt bé, amb duresa, i estem en condicions per lluitar per arribar al play-off en la millor posició possible".

El Burgos, per la seva banda, amb prou feines s'hi juga res perquè té el tercer lloc assegurat i per dalt el Múrcia i l'Obradoiro li són inabastables. L'equip d'Andreu Casadevall va arribar ahir al matí a Girona en autocar, es va entrenar a la tarda a Fontajau i ho tornarà a fer aquest matí.