Marta Xargay, la jove base gironina del Perfumerías Avenida de Salamanca, és a les portes del cap de setmana més determinant de la seva carrera esportiva. Considerada entre les millors promeses del bàsquet femení europeu, l'exjugadora de l'Uni Girona és a tan sols dos partits de coronar-se en la màxima competició continental. La Final Four de l'Eurolliga femenina es disputa a Ekaterinburg (Rússia), i a pesar que en la majoria de travesses s'apunta l'equip local com a gran favorit, les castellanes, que aquest 2011 han guanyat 20 partits i només n'han perdut un, somien a aixecar per primera vegada a la seva història el títol de la mà del tècnic Lucas Mondelo.

El primer obstacle que haurà de superar el Perfumerías Avenida serà un altre representant de la Lliga espanyola, el Ros Casares de València. La semifinal es juga aquesta tarda (17.15, Teledeporte), una vegada s'hagi disputat el partit inaugural entre l'Spartak i l'Ekaterinburg. A Salamanca l'afició està entregada a l'equip i una bona mostra d'això és que mig centenar de seguidors han viatjat per donar suport a les jugadores tot i tractar-se d'un desplaçament llarguíssim. El Perfumerías Avenida va quedar-se amb la mel als llavis la temporada 2008/09 en perdre la final a la seva pròpia pista.

Marta Xargay va arribar a Salamanca la temporada passada i en aquest temps s'ha anat consolidant com el valor a l'alça que en ella hi van veure els tècnics després de la seva progressió a Fontajau i havent passat per totes les categories de les seleccions espanyoles de base. Als 20 anys, de la base gironina, que també pot jugar d'escorta i que disputat 24 partits de lliga aquesta temporada, en solen destacar l'esperit guanyador.

De moment aquest any el Perfumerías Avenida ja ha tombat el Ros Casares, rival a les semifinals d'avui, a la Supercopa d'Espanya i en els dos partits de lliga regular. A Salamanca hi ha molt d'optimisme en aquest final de temporada, no només en l'Eurolliga, també en la Lliga Femenina, en què en el play-off de semifinals s'enfrontaran al Rivas Ecópolis. Després del desencís que va representar no guanyar res el curs passat i de fallar a la Copa de la Reina, el Perfumerías vol recuperar el temps perdut. L'Eurolliga i la Lliga Femenina serien els primers grans títols de Marta Xargay en cas que el Perfumerías els obtingui.