Un esport mixt en què no hi ha àrbitre i en el qual, gairebé sempre, tothom respecta l'esperit del joc net. Això és l'ultimate frisbee o plat volador que, a partir de demà, reunirà 300 jugadors provinents de diferent països europeus durant tres dies. El torneig internacional Lloret Costa Brava d'Internacional Frisbee es va presentar ahir plenament consolidat després d'arribar a una setena edició que reunirà 24 equips a la platja gran de Lloret de Mar. El consistori selvatà ha renovat amb els organitzadors un conveni perquè el torneig se segueixi celebrant a Lloret de Mar quatre anys més.

Els participants arriben de Catalunya, Espanya, Portugal, Holanda, França, Bèlgica, Alemanya, Regne Unit i Suïssa, fet que no deixa de ser una font més d'atracció de visitants per a Lloret. A partir de demà es podran veure els diferents partits a la platja gran de Lloret des de la nou del matí fins a les cinc de la tarda. L'ultimate és una modalitat dels esports de disc volador que es caracteritza perquè dos equips mixtos s'enfronten un contra l'altre amb l'objectiu de fer arribar el disc al camp contrari a traves de passades. Qualsevol tipus de contacte està totalment prohibit.

Un dels organitzadors del torneig, Ander Bermúdez, destacava la consolidació d'una competició que ja viurà una «setena edició que ajuda a deixar aquest torneig com una de les cites amb més tradició en l'àmbit europeu, la gent del món de l'últimate ja ens coneix molt bé». Per a Bermúdez, que ahir va participar en la presentació oficial a l'Ajuntament de Lloret, l'ultimatre frisbee «sorprèn molta gent perquè és un esport autoregulat i, a més, perquè és mixt». El fet que no hi hagi àrbitre no sol generar mai polèmiques, perquè no és un esport de contacte, qualselvol mínim contacte és falta, cosa que permet que els mateixos jugadors decideixin les jugades dubtoses. En cas de desacord simplement es va enrere una passada i es continua el joc des de l'acció anterior. «És un esport molt espectacular, hi ha moltes intercepcions al darrer moment, salts, desmarcatges...», destaca Bermúdez, que invita la gent a passar per la platja de Lloret.