Bordils i Institut Balmes Sarrià no estaran sols, a partir de demà, en la primera part de la fase d'ascens a Divisió d'honor plata d'handbol. Els dos representants gironins de Primera Nacional han aconseguit mobilitzar l'afició i disposaran, cada un d'ells, del suport d'aproximadament un centenar de seguidors. Tant el Bordils com el Sarrià van dedicar la jornada d'ahir a descansar i a preparar el viatge que emprendran avui cap a les seves respectives seus.

Els de Pau Campos sortiran de Bordils a les 10 del matí rumb a Barcelona, on agafaran un avió fins a Santander. Allà, a primera hora de la tarda, seran recollits per l'autobús de seguidors que ha muntat el club i acabaran de completar el viatge fins a Gijón. El Sarrià, per la seva banda, ha citat la plantilla a les 8 del matí al pavelló. Els esperen unes 8 hores de viatge en autobús fins a Segòvia, on arribaran al vespre amb l'objectiu de fer-hi un entrenament a la nit.

Tant Bordils com Sarrià debutaran a la fase d'ascens contra els equips amfitrions de la fase d'ascens. Els de Pau Campos tindran com a primer rival el Mediocentro Gijón, mentre que l'equip de Toti Congost s'estrenarà contra el Nava Caja Segòvia. Campos espera una promoció "molt igualada", mentre que Congost destaca la importància de "treure un bon resultat en el primer partit". En el grup del Bordils els principals perills són el Gijón i el Cajasol Moguer, "que va baixar l'any passat i vol tornar a pujar a Divisió d'honor Plata", explicava Pau Campos. En el grup del Sarrià els rivals més forts s'intueix que seran Nava Caja Segòvia i Puente Genil, un altre equip amb passat a la divisió de plata i que vol recuperar la categoria perduda.

El Bordils tindrà el suport d'un centenar de seguidors que es desplaçaran majoritàriament en autobús. El Sarrià mobilitzarà uns 60-70 aficionats fins a Segòvia.