En uns temps de crisi marcats per les retallades, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) també puja al carro d'exigir al Govern que mantingui la seva aportació. En un dinar celebrat ahir a Barcelona, el president de l'entitat, David Moner, va exigir a la Secretaria General de l'Esport que compleixi amb els convenis firmats i que no es rebaixin les subvencions que reben les federacions catalanes. "A l'esport federat se l'ha de protegir i tenir-hi una consideració. L'esport dóna molts ingressos a Catalunya i no entendriem una retallada del 20 o el 30% en les ajudes com alguns diuen que podria passar", va destacar el veterà dirigent, que optarà a la reelecció en les eleccions de la UFEC del proper 28 de juny.

Moner va confessar que la UFEC i la Secretaria General de l'Esport tenen "poc diàleg" i va qüestionar el paper que juga actualment Josep Maldonado, antic Secretari General de l'Esport: "ell és el president de la sectorial d'esports de Convergència. Si això li dóna dret a intervenir en l'esport català, s'ho han de fer mirar". Per a Ivan Tibau, l'actual responsable d'Esports, va tenir unes paraules més conciliadores: "si el deixen treballar amb llibertat, és una opció aprofitable perquè coneix el món de l'esport i també la política després de la seva etapa a l'Ajuntament de Lloret".

Les subvencions que les federacions catalanes han de rebre de la Generalitat ascendeixen a 15-20 milions d'euros i Moner entén que "es pot retallar d'altres llocs i mantenir aquesta aportació intacta". El president de la UFEC també va posar de manifest que el Govern deu encara diners de la partida de 2010 i també "una part" dels de 2009.

Optarà a la reelecció

La UFEC ha convocat pel proper 27 de maig una assemblea extraordinària que servirà per posar en marxa la maquinària electoral. L'entitat celebrarà eleccions el 28 de juny i David Moner s'hi tornarà a presentar "perquè tinc un projecte per desenvolupar". Tindrà rival a les urnes? No se sap, però ell, que assegura que "la meva cadira no està blindada", convida a qui no estigui d'acord amb la manera de fer de la UFEC a presentar-s'hi.

La UFEC gestiona actualment vuit instal·lacions a Catalunya (entre d'altres, la piscina de Salt) i té múltiples projectes sobre la taula.