Aferrats a la il·lusió i amb les ganes de fer-la ben grossa, Institut Balmes Sarrià i Bordils enceten aquest vespre la primera fase d'ascens a Divisió d'Honor plata, que es perllongarà fins diumenge. Enrere queden dos exercicis brillants, amb títol i subtítol respectivament a Lliga Nacional, i els llargs viatges d'ahir fins arribar a les dues seus de les fases, Segovia i Gijón. Meridiano i Caja Segovia són els primers esculls dels dos equips gironins que ambicionen accedir a la segona i decisiva fase d'ascens. Només ho faran els dos primers de cada grup i per això el primer partit pot marcar el camí de Bordils i Sarrià a les lliguetes.

El Bordils va tastar la pista del Palau d'Esports Larena només arribar a Gijón amb una suau sessió d'estiraments. El tècnic Pau Campos, que té tos els homes disponibles, destaca que l'objectiu ha de ser "ser el màxim de competitius" i "gaudir d'aquesta festa de l'handbol, perquè ens l'hem guanyada". Campos veu el grup del Bordils "molt equilibrat" però avisa que el factor pista pot ser important per al Meridiano, que juga a casa. De fet, a Gijón ja s'han venut 1.500 abonaments per al cap de setmana. El Bordils comptarà amb el suport d'uns 80 aficionats que també han viatjat a Gijón.

L'Institut Balmes Sarrià inicia també aquest vespre (20.00 hores) al Pavelló Pedro Delgado de Segovia la seva particular aventura contra l'equip amfitrió, el Nava Caja Segovia. Amb el dubte d'Àlex Llorenç i la baixa segura de Carles Solé, l'equip de Toti Congost confia a "sumar" avui per encarar amb "optimisme" els dos següents enfrontaments (contra Puente Genil, demà; i els gallecs del Calvo Xiria, diumenge).

Per a Congost, l'accés a la fase final es presenta com una fita "complicada" que passa, sobretot, per "puntuar" aquest vespre. "Arribem amb la màxima il·lusió, encara que ja hem complert amb els objectius d'aquesta temporada", afegia el preparador del Sarrià.

Congost veu al Puente Genil andalús com el "més fort" d'aquesta fase, alhora que parlava del Xiria com el més "assequible" malgrat assegurar que "en aquest esport pot passar de tot".