Normalitat i tranquil·litat. El procés d'ampliació de capital de tres milions d'euros del Girona FC SAE segueix el guió previst. Un mes després d'engegar-se la primera fase de venda de títols, i tal i com es va anunciar a mitjans de març, UE Girona SL, un conglomerat d'empreses -algunes participades per Josep Delgado- i de la qual el vicepresident Joaquim Boadas de Quintana n'és l'administrador únic i també soci, ja ha adquirit el 78,9% dels 3 milions. El club va informar ahir que, a només un dia per al tancament d'aquest primer tram per comprar, s'ha subscrit prop del 80% de les noves accions emeses a un valor de deu euros. La setmana passada va transcendir que Josep Delgado estava buscat per la policia polonesa per un presumpte frau fiscal, però d'entrada això no ha sigut obstacle per UE Girona sl a l'hora d'adquirir més participacions.

Des del club, s'assenyala que amb aquesta forta inversió, UE Girona sl pretén deixar ben clara "la confiança en la solidesa econòmica i esportiva d'un projecte que ha de conduir el club a Primera Divisió". UE Girona ha subscrit la totalitat del percentatge de capital social a què tenia dret en aquesta primera fase i, d'aquesta manera, mantindrà el 78,9% que ja tenia. A més a més, és molt probable que UE Girona augmenti encara més la seva participació al Girona FC SAE entrant a la segona i tercera fase per tal de completar l'ampliació de capital aprovada a l'assemblea d'accionistes. En aquesta primer tram, tan sols podien comprar els accionistes i només el mateix percentatge de títols que ja tenien.

La segona fase, que s'allargarà quinze dies, continuarà només oberta als accionistes mentre que a la darrera podran comprar-ne seguidors i aficionats que encara no en tinguin. Aquest és el desig del club, que espera una "important demanda de títols" a l'última fase per part de tots aquells no accionistes.