El pilot mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha) ha aconseguit la 'pole' en els entrenaments oficials de MotoGP al circuit portuguès d'Estoril, on es disputa el Gran Premi de Portugal, tercera prova del Campionat del Món de motociclisme en la que és la seva pista talismà, ja que porta tres anys seguits guanyant en el traçat lusità.

El vigent campió de MotoGP va aconseguir mantenir la 'pole position' amb una crono de 1:37.161 en fallar en els seus intents els pilots d'Honda, Dani Pedrosa i Casey Stoner, que van acabar tercer i quart, respectivament.

Marco Simoncelli (Honda) es va haver de conformar amb la segona posició en caure a falta de quatre minuts per al final de la sessió quan es disposava a l'assalt de l'anhelat lloc a la graella de sortida. Per la seva banda, Valentino Rossi (Ducati) continua sense trobar-se a gust i partirà novè.

Héctor Barberá (Ducati) va ocupar el desè lloc, mentre que Álvaro Bautista (Suzuki) va quedar en quinzena posició i Toni Elías, amb problemes en la seva Honda, va tancar la classificació.