El somni continua. Bordils i Sarrià van classificar-se ahir després de fer els deures a Gijón i Segòvia respectivament per a la fase final d'ascens a Divisió d'Honor Plata que es disputarà els dies 14 i 15 de maig en una seu encara per determinar.

El Bordils de Pau Campos en feia prou amb un empat contra el Cajasol Moguer per acabar segon de grup i obtenir així un dels quatre bitllets que hi havia en joc, i ho va aconseguir igualant a 28 contra l'equip andalús. En canvi, el Sarrià de Toti Congost ho tenia bastant més complicat, i és que no només havia de guanyar el seu partit per com més gols millor, sinó també esperar la derrota i el gol average del Caja Segòvia. Necessitava un miracle. De fet, la gesta era tan complicada que un cop finalitzat el seu partit, els sarrianencs van agafar l'autobús per fer el viatge de tornada. Però la sorpresa i sobretot l'alegria es va desfermar ja de tornada quan l'equip a través de la ràdio es va assabentar que el Caja Segòvia havia caigut de catorze gols de diferència (21-35) contra el Puente Genil, resultat que significava la classificació dels de Congost a la fase final d'ascens.

Els blancs-i-verds varen haver de suar de valent per arrencar quelcom positiu del partit contra el Moguer, un equip dissenyat per pujar de categoria, i és que malgrat dominar gairebé tot el partit, els andalusos van disposar a deu segons del final d'una pilota per situar el 28-29 i deixar el Bordils sense premi. Fet que hauria estat fatídic després de tenir-ho a la punta dels dits durant tot el joc. Sigui com sigui, la realitat diu que els dos equips gironins han demostrat aquest cap de setmana el bon moment de l'handbol gironí, amb uns resultats que a principis de temporada cap dels dos clubs s'esperaven. A partir d'ara, s'obre un nou capítol: la fase final d'ascens. Abans de jugar-la, ja se sap que Girona té assegurada com a mínim una plaça a la segona divisió de l'handbol espanyol la temporda vinent, i és que tres dels quatre equips participants pujaran de categoria. Una altra cosa serà si acceptaran o no jugar-hi. El motiu? Els elevats costos econòmics que, afegits a la conjuntura econòmica actual, encara dificulten més les possibilitats d'acceptar el repte.

De moment cal pensar en la fase final de mitjans de maig, ja que parlar d'altres coses seria parlar per parlar. Després d'un dinar a l'asturiana més que merescut, la plantilla del Bordils va abandonar Gijón per tornar cap a terres gironines on l'equip ha arribat aquesta matinada. De tornada, Pau Campos comentava que "ara toca recuperar-nos físicament". Sobre la possibilitat d'organitzar la fase final a Girona conjuntament amb el Sarrià, el tècnic bordilenc reconeixia que "serà complicat. Ens hem de posar d'acord amb molta gent en poques hores, però és evident que seria fantàstic poder jugar aquesta fase a casa". Per part seva, el president del Bordils, Ferran Cassú, es mostrava "molt content" d'aquesta gesta esportiva que arriba en un moment immillorable, concretament en el 50è aniversari del club.

Des de Sarrià, Toti Congost coincidia amb Pau Campos. "Ara ens toca descansar i recuperar-nos tots plegats". Sobre el fet d'organitzar la fase final, Congost assegurava que hi havia hagut converses amb la Federació Catalana i que "seria molt bonic per l'handbol gironí". En aquesta línia, Narcís Casassa, vicepresident i diputat d'Esports de la Diputació, assegurava que "tenint en compte que dos dels quatre equips són gironins, seria fantàstic per a tothom gaudir d'aquesta fase a Girona, i malgrat tenir eleccions, hem demostrat al llarg d'aquests anys que hem estat sempre al costat dels projectes esportius gironins".

fase d'ascens a divisió d'honor plata Bordils i Sarrià han aconseguit accedir a la fase final que es disputarà el 14 i 15 de maig.Una jugada del partit d'ahir entre el Sarrià i el Calvo Xiria.Els jugadors del Bordils intenten aturar l'atac visitant.Afició del Sarrià animant el seu equip.